Prokuratúra žiada stiahnutie obvinení voči Strauss-Kahnovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dominique Strauss Kahn
Dominique Strauss-Kahn Foto: SITA, AP

NEW YORK 23. augusta (WEBNOVINY) – Newyorská prokuratúra požiadala v pondelok sudcu o stiahnutie všetkých obvinení voči bývalému šéfovi Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominiquovi Strauss-Kahnovi v prípade sexuálneho zneužitia hotelovej chyžnej.

Očakáva sa, že sudca Michael Obus žiadosti prokuratúry v utorok na pojednávaní vyhovie. Prokuratúra sa obáva vierohodnosti hlavného svedka Nafissaty Diallovej, ktorú mal Strauss-Kahn znásilniť.

Jej obvinenia sa podľa prokuratúry nedajú dokázať, keďže závisia len od jej slova.

Obhajcovia obvineného postup prokuratúry privítali. „Od začiatku sme tvrdili, že náš klient je nevinný,“ povedali právnici William Taylor a Benjamin Brafman. Právny zástupca Diallovej naopak rozhodnutie kritizoval s tým, že jeho mandantke nebola dopriata spravodlivosť.

Strauss-Kahn čelí sa mal sexuálneho deliktu dopustiť na chyžnej v newyorskom hoteli 14. mája. Všetky obvinenia od začiatku odmieta a tvrdí, že ide o politický atentát na jeho osobu s cieľom zdiskreditovať ho pred budúcoročnými francúzskymi prezidentskými voľbami. V nich plánoval kandidovať proti súčasnému lídrovi krajiny Nicolasovi Sarkozymu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominique Strauss-Kahn