Rusko zaútočilo, Británia je vraj bezvýznamný ostrov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dmitrij Peskov
Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov Foto: archívne, SITA/AP.

PETROHRAD 6. septembra (WEBNOVINY) – Britský premiér David Cameron zostal pobúrený výrokmi hovorcu ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý označil Britániu za „malý ostrov, ktorému nikto nevenuje pozornosť“.

Reagoval tak na aktuálnu debatu o prípadnom útoku na Sýriu, o ktorom rokujú lídri na prebiehajúcom summite G20 v ruskom Petrohrade. Britský parlament ozbrojenú akciu minulý týždeň odsúhlasiť odmietol, Cameron ho však na rozdiel od Rusov vehementne podporuje.

Dmitrij Peskov chcel pred ruskými novinármi na túto citlivú situáciu, v ktorej sa Cameron ocitol, poukázať.

Navyše sa mal vyjadriť, že „ruskí oligarchovia skupujú veľké časti Chelsea“, bohatej štvrte centre Londýna. O jeho výrokoch vo štvrtok informovala britská vysielacia stanica BBC.

„Neprijímam takéto veci. Británia bude jedným z lídrov v snahe predstaviť plány pre mierový proces v Sýrii. Británia dnes vedie celosvetovú debatu v záujme reakcie na použitie chemických zbraní (v Sýrii). Som si istý, že Rusi ako súčasní hostitelia svetových lídrov budú chcieť vysvetliť tieto tvrdenia,“ povedal líder Spojeného kráľovstva, ktoré s Moskvou má dlhodobo napäté vzťahy.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe David CameronDmitrij PeskovVladimir Putin