RUSKO: Polícia hľadá ďalších podozrivých z útoku na letisko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Domodedovo
letisko Domodedovo Foto: SITA/AP

MOSKVA 7. februára (WEBNOVINY) – Moskovská polícia identifikovala dvoch mužov, po ktorých vyhlásila pátranie v súvislosti s teroristickým útokom na letisku Domodedovo. Ako dnes informuje portál rt.com, podozrivými sú 20-ročný Adam Ganžiev a 23-ročný Islam Jevlojev. Obaja pochádzajú z dediny v juhoruskej republike Ingušsko. Informáciu ruskej tlačovej agentúre Interfax poskytol nemenovaný policajný zdroj.

Z rovnakej dediny je aj prvý menovaný podozrivý z krvavého útoku Magomed Jevlojev, ktorý mal na letisku odpáliť bombu. Všetci traja podozriví sú nezvestní. Zatiaľ nie je jasné, či Islam je príbuzný Magomeda Jevlojeva.

Útočník na moskovské letisko pochádzal z Ingušska

Samovražedný útočník, ktorý na moskovskom letisku Domodedovo zabil 36 ľudí, pochádzal zo severokaukazskej Ingušskej republiky. Informovala o tom ruská agentúra Interfax citujúca nemenovaný zdroj. Na základe údajov sa 20-ročný útočník volal Magomed Jevlojev, úrady však ešte preverujú útočníkove DNA so vzorkami jeho príbuzných. Tí žijú v dedine Ali-Jurt pri regionálnom hlavnom meste Nazran a na testy museli odcestovať do Moskvy. Bezpečnostní predstavitelia už skôr uviedli, že páchateľ pochádzal z jednej zo severokaukazských republík.

Šéf miestnej administratívy v Ali-Jurt Idris Ganišev pre Interfax uviedol, že Jevlojev v dedine žil, odišiel si však hľadať prácu inde. Potvrdil tiež, že jeho príbuzní tam stále žijú a predstavitelia tajných služieb ich tam nedávno vyhľadali. Podľa webovej stránky Life News o ňom rodičia nepočuli od minulého septembra. Podľa vyšetrovateľov údajne zvyšky útočníkovho tela obsahovali „veľké množstvo silných drog a psychotropných látok“. K militantom sa mal pripojiť v auguste.

Samovražedný útočník zabil minulý pondelok na moskovskom letisku Domodedovo 36 ľudí a 180 zranil. Podľa vyšetrovateľov útok spáchal 20-ročný muž z teroristickej skupiny Nogajský Džamát. Útočník sa odpálil v príletovej hale a jeho cieľom boli cudzinci. Pri útoku zahynuli občania Británie, Nemecka, Rakúska a Ukrajiny.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Medzinárodné letisko Domodedovo