Samovražedný útok v Bagdade si vyžiadal 11 obetí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Irak, Basra, útok
Irak, Basra Foto: SITA/AP

BAGDAD 25. augusta (WEBNOVINY) – Samovražedný útočník sa odpálil v stredu na policajnej stanici v severovýchodnej časti irackého hlavného mesta, pri čom zabil 11 ľudí vrátane žien a detí a zranil desiatky ďalších, informovali bezpečnostné a zdravotnícke zdroje. Útok sa odohral asi o 8.00 miestneho času (7.00 SELČ) v nábožensky zmiešanej sunnitsko-šiitskej bagdadskej štvrti Káhira, uviedol predstaviteľ ministerstva vnútra.

Útok si vyžiadal 11 mŕtvych a 38 zranených. Medzi obeťami sú policajti a civilisti,“ povedal zdroj z ministerstva, ktorého tlačová agentúra AFP nemenovala. Podľa jeho slov pri výbuchu došlo tiež k značnému poškodeniu niekoľkých bytov v blízkosti stanice. Lekár z tamojšej nemocnice, ktorý takisto zostal v anonymite, uviedol, že zdravotnícke zariadenie prijalo telá najmenej dvoch mŕtvych žien a dvoch detí ako aj 44 zranených. Polícia a armáda sú častým terčom militantných skupín v Iraku. Predstaviteľ ministerstva vnútra dodal, že dva iné výbuchy podomácky vyrobených bômb v centre Bagdadu si v ten istý deň vyžiadali zranenia siedmich ľudí. V Basre medzitým utrpelo zranenia 12 ľudí vrátane štyroch policajtov pri výbuchu bomby ukrytej v aute zaparkovanom pred policajnou stanicou.

Spomínané útoky sa odohrali deň po tom, ako ozbrojené sily Spojených štátov amerických oznámili, že počet ich príslušníkov v krajine klesne pod 50-tisícovú hranicu v rámci príprav Washingtonu na oznámenie ukončenia bojovej misie, ktoré sa očakáva koncom mesiaca. Všetky americké brigády, ktoré v Iraku zostanú, sú označované ako „poradné a pomocné“ brigády.

SITA/AFP

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia