Severokórejské video ukazuje americké mesto horiace po útoku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Oheň
Foto: SITA/AP

SOUL 5. februára (WEBNOVINY) – Severokórejská vládna internetová stránka zverejnila propagačné video zobrazujúce mesto pripomínajúce americký New York v plameňoch po raketovom útoku.

Video zverejnili na stránke YouTube v sobotu prostredníctvom oficiálneho serveru Uriminzokkiri. Krátky film zobrazuje sen mladého Severokórejčana, ktorý letí vo vesmírnej rakete obiehajúcej okolo Zeme.

Video, ktoré sprevádza skladba We Are the World, približuje niektoré krajiny pod raketou vrátane oslavujúcej znovuzjednotenej Kórey. Hneď potom raketa preletí ponad americké mesto zničené útokom, v ktorom horia mrakodrapy vrátane Empire State Building.

„Nad Spojenými štátmi stúpa čierny dym. Zdá sa, že hniezdo zla horí,“ hovorí text sprevádzajúci film. V jeho závere mladý muž vysloví presvedčenie, že jeho sen sa raz určite naplní. „Napriek všetkým pokusom imperialistov izolovať a zničiť nás nebude nikto schopný zastaviť pochod našich ľudí ku konečnému víťazstvu,“ píše sa v titulkoch.

Severná Kórea opakovane hrozí, že ešte viac posilní svoj vojenský a jadrový arzenál. Medzinárodné spoločenstvo KĽDR podozrieva, že plánuje uskutočniť v poradí už tretiu skúšku jadrovej zbrane a pokračovať v nedovolenom odpaľovaní rakiet. Pripravované akty majú byť namierené proti Spojeným štátom ako „úhlavnému nepriateľovi“ Pchjongjangu, pričom nie je jasné, v akom časovom rámci sa dajú očakávať.

Video: Oheň ničí americké mesto

https://www.youtube.com/watch?v=qn95Md3IrRE

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať