Šialený otec vtrhol do školy a synovi prestrelil hlavu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zbraň, náboj
Foto: Ilustračné foto SITA, AP

VIEDEŇ 25. mája (WEBNOVINY) – V základnej škole v dolnorakúskom meste St. Pölten došlo v piatok doobeda k nepochopiteľnému tragickému činu.

Otec 8-ročného chlapca vtrhol do budovy školy, z triedy vytiahol svojho syna a o rok mladšiu dcéru. Povedal, že chce s nimi hovoriť. S deťmi odišiel do šatne, kde odrazu vytiahol zbraň, strelil svojho syna do hlavy a ušiel. Dievčatko nebolo zranené.

Na mieste tragédie bola sanitka rýchlej zdravotnej pomoci, pretože v škole sa konal deň Mládeže Červeného kríža, tá ho okamžite previezla do nemocnice.

Lekári bojujú o chlapcov život. „Stav chlapca je veľmi kritický, ide pravdepodobne o priestrel hlavy a chlapec je v ohrození života,“ povedal vyšetrovateľ Klaus Preining. „Chlapec žije len vďaka náhode,“ doplnil oblastný školský inšpektor Kurt Praher.

Podľa predbežných vyšetrovaní v rodine chlapca „boli problémy“. Ešte v piatok predpoludním prišiel do školy starý otec oboch detí, ktorý opísal svojho zaťa ako „extrémne zložitého“. Svoju ženu a deti pravidelne bil a podľa starého otca v poslednom čase medzi manželmi vládla „skutočná rozvodová vojna“.

Tridsaťsedemročný muž po čine ušiel, polícia ho našla zastreleného v aute, uviedla rakúska televízna stanica ORF.

Muž mal neďaleko školy stánok, v ktorom predával kebab.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať