Taliban zabije mesačne 100 policajtov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Taliban
Foto: SITA/AP

KÁBUL 26. septembra (WEBNOVINY) – Skoro 2000 afganských policajtov bolo zabitých alebo zranených povstalcami za posledných šesť mesiacov. Ako informovalo v nedeľu ministerstvo vnútra, o život prišlo 595 policajtov, zranenia utrpelo 1345. Znamená to, že každý mesiac zahynulo pri bombových útokov, ozbrojených stretoch či vojenských operáciách skoro 100 policajtov.

Výcviková misia NATO v Afganistane doteraz vycvičila 136 000 vojakov a 119 600 policajtov. Do novembra 2011 má za cieľ vycvičiť 171 600 vojakov a 134 000 príslušníkov polície. Tí by mali plne prevziať kontrolu nad bezpečnosťou Afganistanu do roku 2014.

Dnes uniesli aj britskú humanitárnu pracovníčku

Skupina ozbrojencov uniesla na severovýchode Afganistanu britskú humanitárnu pracovníčku a jej troch afganských spolupracovníkov. S odvolaním sa na miestne policajné zdroje o tom informuje agentúra AP. Únosu predchádzala prestrelka s policajtmi, páchateľom sa však nakoniec podarilo uniknúť aj so štyrmi rukojemníkmi. Viac informácií o prípade zatiaľ nie je dostupných.

Britské ministerstvo zahraničných vecí potvrdilo, že preveruje informácie o únose britskej občianky v Afganistane, bližšie informácie k prípadu však neposkytlo.

SITA/AFP/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať