Ukrajina bude smútiť za 42 obeťami nehody

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vlak havária
Foto: Ilustračné foto SITA/AP

KYJEV 12. októbra (WEBNOVINY) – Počet obetí utorkovej tragickej nehody na východe Ukrajiny sa zvýšil už na 42. Sú medzi nimi aj dve deti, informovala s odvolaním sa na ukrajinské ministerstvo pre mimoriadne situácie tlačová agentúra RIA Novosti.

K incidentu prišlo po tom, ako sa plne obsadený autobus zrazil na železničnom priecestí v mestečku Marhanec v regióne Dnepropetrovsk s prichádzajúcim vlakom, ktorý smeroval z mesta Krivoj Rog do Záporožia. Okrem 42 obetí si nešťastie vyžiadalo aj ďalších desať zranených, pričom všetci sú údajne v kritickom stave.

Pri Varšave mimoriadne tragická nehoda, 17 mŕtvych

Medzi prvými zahraničnými štátnikmi, ktorí vyjadrili ukrajinskému prezidentovi Viktorovi Janukovyčovi sústrasť, bol aj ruský prezident Dmitrij Medvedev. Očakáva sa, že samotný Janukovyč vyhlási na zajtra 13. októbra štátny smútok a obete jednej z najsmrteľnejších dopravných nehôd v krajine si tak pripomenie celá Ukrajina. Udalosť už vyšetruje aj polícia, zatiaľ však ešte nikoho neobvinila. Vláda medzitým rozhodla o vyčlenení sumy 9000 eur na odškodnenie rodín obetí.

Tragické dopravné nehody sú na Ukrajine pomerne časté najmä pre zlý stav ciest. Viaceré nešťastia s so smrteľným následkom majú tiež na svedomí vodiči, ktorí nerešpektujú dopravné pravidlá. Všetko nasvedčuje tomu, že to bol aj prípad utorkovej tragédie.

SITA/AP

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať