V Ottawe zadržali štvrtého údajného teroristu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kanada
Kanadské úrady predpokladajú, že najmenej jeden z podozrivých mužov sa v zahraničí vyškolil na výrobu výbušnín. Foto: SITA, AP

OTTAWA 28. augusta (WEBNOVINY) – Deň po zatknutí tretieho muža podozrivého z terorizmu v provincii Ontario zadržali kanadské orgány v piatok aj štvrtého člena pravdepodobnej teroristickej bunky. Muža zatkla polícia pri domovej prehliadke v hlavnom meste Ottawa, informovali úrady. Ďalšie detaily zatiaľ nezverejnili.

Už v stredu a štvrtok pritom policajní predstavitelia zadržali troch údajných teroristov, ktorí mali predstavovať „vážne ohrozenie“ pre bezpečnosť Kanady. Muži vo veku 26, 28 a 30 rokov sú podozriví z plánovania teroristických útokov v krajine. V ich bytoch našla polícia podrobné návody a materiál a na výrobu bômb. Kanadské úrady predpokladajú, že najmenej jeden z podozrivých mužov sa v zahraničí vyškolil na výrobu výbušnín. Muži s arabskými menami mali byť v spojení so skupinou povstalcov v Afganistane. Kongres moslimov v Kanade po zatknutiach uviedol, že je „šokovaný“.

SITA/AFP

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia