Nehoda lietadla na Ďalekom východe si vyžiadala 11 mŕtvych

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lietadlo_nehoda

VLADIVOSTOK/MOSKVA 9. augusta (WEBNOVINY) – Utorňajšiu nehodu nákladného lietadla na ruskom Ďalekom východe neprežil nikto z 11 ľudí na palube. Informovali o tom nemenované oficiálne zdroje, na ktoré sa odvoláva tlačová agentúra RIA Novosti. Lietadlo typu Antonov An-12 s deväťčlennou posádkou prepravovalo dvoch pasažierov a 16 ton potravín z Magadanu na Čukotku. Z radarových obrazoviek zmizlo o 7:34 moskovského času (5:34 SELČ), keď sa nachádzalo približne 300 kilometrov od východiskového letiska. Posádka krátko predtým hlásila únik paliva a požiar jedného z motorov. Po strate kontaktu do oblasti vyslali vrtuľník so záchranármi, hľadanie však skomplikovala hustá hmla. Vrak havarovaného stroja nakoniec našli neďaleko bane na zlato a striebro na území okresu Omsukčan v Magadanskej oblasti.

V Rusku zmizlo nákladné lietadlo s 11 osobami

Na ruskom Ďalekom východe sa v utorok stratilo nákladné lietadlo s 11 osobami na palube, ktorého posádka hlásila únik paliva a požiar motora. Informovali o tom predstavitelia tamojších pohotovostných zložiek, na ktorých sa odvoláva tlačová agentúra RIA Novosti. Podľa nemenovaného hovorcu stroj typu Antonov An-12 letiaci z Magadanu na Čukotku zmizol z radarových obrazoviek o 7:34 moskovského času (5:34 SELČ), keď sa nachádzal približne 300 kilometrov od východiskového letiska.

Ako uviedli predstavitelia záchrannej služby, lietadlo sa s najvyššou pravdepodobnosťou zrútilo v okolí dediny Omsukčan v Magadanskej oblasti, čo potvrdzujú výpovede svedkov. Do oblasti vyslali vrtuľník so záchranármi, podľa vyhlásenia federálnej leteckej agentúry Rosaviacija však hľadanie trosiek komplikuje hustá hmla.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať