Video: Na severe Poľska udrelo tornádo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tornado
Foto: tvn24.pl

VARŠAVA 15. júla (WEBNOVINY) – Severom Poľska sa v sobotu večer prehnalo tornádo. Informovala o tom poľská televízia TVN 24.

Vyčíňanie počasia najviac zasiahlo Pomoranské a Kujavsko-pomoranské vojvodstvo. Mnohé mestá majú problémy s dodávkami elektriny.

Silný vietor si vyžiadal najmenej jednu obeť a ďalších desať osôb je zranených. Podľa informácií poľských hasičov prírodný živel poškodil 105 budov, vrátane 45 rodinných domov.

V dedine Wicinki zahynul pod troskami svojej zrútenej chalupy 60-ročný muž.

V obci Stara Wisła, ktorá sa nachádza vo Varmsko-mazurskom vojvodstve silný vietor zranil štyri osoby. Trojčlennú rodinu museli previezť do nemocníc po tom, ako vietor poškodil ich dom. Štvrtého Poliaka zranili padajúce konáre v lese, záchranári ho ošetrili na mieste.

Pri meste Tuchola udrelo tornádo, našťastie, nikto nebol zranený. Na ceste však zostalo mnoho popadaných stromov.

Na odstraňovaní následkov besnenia prírody pracuje takmer 260 hasičov, pričom do nedeľňajšieho rána rána bolo zaznamenaných 450 výjazdov, uviedol pre média hovorca poľských hasičov Pawel Frontczak.

V Kujavsko-pomoranskom vojvodstve bolo zničených takmer 400 hektárov lesa. „Som lesníkom v týchto oblastiach 37 rokov, ale nepamätám si niečo podobné,“ povedal pre poľský denník Gazeta Wyborcza riaditeľ Krajského riaditeľstva štátnych lesov v Toruni Janusz Kaczmarek.

https://www.youtube.com/watch?v=bOdnltliCeA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať