Výbuch bomby v Pakistane neprežilo 17 policajtov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ďalšie útoky v Bagdade
Iračania sa rozhliadajú po okolí zdevastovanom bombovým výbuchom. V stredajších neskorých večerných hodinách do obľúbenej kaviarne v Bagdade vrazilo auto s výbušninou. Následná explózia zabila deväť mladých ľudí. Foto: AP Photo/Karim Kadim

PEŠÁVAR 6. septembra (WEBOVINY) – Pondelňajší bombový útok na severozápade Pakistanu si vyžiadal najmenej 17 obetí a približne 40 zranených. Informovala o tom miestna polícia, podľa ktorej výbuch okrem samovražedného útočníka neprežilo deväť policajtov a osem civilistov vrátane štyroch detí.

Páchateľ odpálil auto naložené výbušninou v uličke za policajnou stanicou v meste Lakki Marwat, pričom explózia zasiahla aj susedné domy. Ako uviedol predstaviteľ pakistanskej polície Liákat Alí, v budove stanice sa vo chvíli útoku nachádzalo 45 policajtov.

Miestna televízia odvysielala zábery zničenej policajnej stanice, ktorej zvyšky prehľadávali za pomoci ťažkej techniky. Výbuch poškodil aj blízky obchod a mešitu.

Mestom Lakki Marwat v provincii Chajbar Paštúnchwá prechádzajú hlavná cesta a železnica spájajúce najľudnatejšiu pakistanskú provinciu Pandžáb s poloautonómnymi kmeňovými územiami pri hranici s Afganistanom. Napriek úspešnej ofenzíve pakistanskej armády niektoré časti pohraničného regiónu stále ovládajú skupiny militantov. Náčelník polície v okrese Lakki Marwat zahynul už pri jednom z predošlých samovražedných útokov, ktoré touto oblasťou otriasli v posledných mesiacoch.

SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať