Výstavný projekt street artu CASH, CANS & CANDY vo Viedni

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Sujet projektu CASH, CANS & CANDY Foto: © CASH, CANS &CANDY

BRATISLAVA 30. mája (WBN/PR) – V deň detí (1.júna) štartuje v priestoroch sila bývalej fabriky na výrobu pekárenských výrobkov Anker vo Viedni ambiciózny projekt, spájajúci street art a umenie. Na CASH, CANS & CANDY s festivalovým charakterom zavíta na 40 lokálnych i zahraničných umelcov z piatich kontinentov.Za akciou stojí viedenský galerista Ernst Hilger.

Známi street art umelci ako Shepard Fairey a Retnaz Los Angeles, Faile z New Yorku alebo Roa z Belgicka a ďalší priekopníci ako Robbie Conal sa zúčastnia tohto rozsiahleho výstavného projektu. Už pred spustením akcie vytvoril Shepard Fairey na fasáde bývalého sila pútavé muralistické dielo. Možnosť predstaviť sa širšiemu publiku dostanú aj umelci, ktorí boli doteraz známi len v rámci istej subkultúry.

Podoby metropol ako Berlín, New York, Paríž alebo Londýn spolu vytvára aj estetika street artu. Projektom CASH, CANS & CANDY chce Viedeň, ktorá už dlhší čas poskytuje verejný priestor muralistom a street art umelcom, počas leta upútať pozornosť a rozšíriť povedomie o netradičnej forme umenia – street arte.

Akcia prinesie rozmanitý sprievodný program, v ktorom nechýbajú živé ukážky práce umelcov. CASH, CANS & CANDY môžu záujemci vzhliadnuť v Hilger BROT Kunsthalle a galérii HILGER NEXT až do 14. septembra.

Detailné informácie na www.brotkunsthalle.com alebo https://www.facebook.com/login/?next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcashcanscandynext

Ďalšie diela z výstavného projektu CASH, CANS & CANDY na https://www.hilger.at/2103_DE/

Bez názvu
Foto: SITA
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia