Roger Federer v Šanghaji šokujúco prehral už v prvom zápase

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Roger Federer
Švajčiarsky tenista Roger Federer počas zápasu 2. kola na turnaji v Šanghaji, v ktorom prekvapujúco prehral so Španielom Albertom Ramosom-Viňolasom za 125 minút 6:7 (4), 6:2, 3:6. Šanghaj, 13. október 2015. Foto: SITA/AP

ŠANGHAJ 13. októbra (WebNoviny.sk) – Švajčiarsky tenista Roger Federer v utorok nezvládol svoj vstup do turnaja ATP World Tour Masters 1000 Rolex na tvrdom povrchu v čínskom Šanghaji. Obhajca trofeje šokujúco prehral v 2. kole singlovej súťaže so španielskym kvalifikantom Albertom Ramosom-Viňolasom za 125 minút 6:7 (4), 6:2, 3:6. Ako dvojka podujatia mal na úvod voľno.

Dvadsaťsedemročný 70. muž renkingu Ramos-Viňolas dosiahol svoj premiérový úspech proti niektorému z členov Top 10. Dosiaľ mal proti nim bilanciu 0:15. Federerovi sa revanšoval za debakel trikrát 1:6, ktorý inkasoval pred troma rokmi v 1. kole Wimbledonu.

„Som z tohto úspechu veľmi šťastný. Považujem to za moje najvýznamnejšie víťazstvo. Neočakával som ho. Po druhom sete som si pomyslel, že asi smerujem k prehre. Zahral som však fakt dobre. V treťom sete mi to najmä solídne išlo pri vlastnom servise,“ povedal podľa webu Asociácie tenisových profesionálov (ATP) Ramos-Viňolas, ktorý v osemfinálovom 3. kole vyzve Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu, šestnástku „pavúka“.

Tridsaťštyriročný niekdajší líder svetového rebríčka Federer, teraz tretí v hodnotení, hral na individuálnej úrovni prvý raz od prehry so Srbom Novakom Djokovičom 13. septembra vo finále newyorských grandslamových US Open. Medzičasom v Ženeve pomohol Švajčiarom dvoma singlovými bodmi proti Holanďanom v play-off o svetovú skupinu Davisovho pohára 2016 reprezentačných družstiev mužov.

„Vlani som tu mal v prvom zápase šťastie, tento rok už mi to nevyšlo. Mrzí ma to. Bol som v strehu. Nikoho nepodceňujem, každého súpera rešpektujem. Všetci chalani na okruhu sú však skúsení profíci a vedia, ako na to. Celkovo si myslím, že úvodné zápasy v Šanghaji sú vždy pomerne zložité: treba si zvyknúť na podmienky, povrch, loptičky. Môj protivník mi to dnes neuľahčil, urobil dobrú prácu. Bolo vidieť, že je v ´laufe´,“ povedal Federer, ktorý minulý rok vo svojom prvom dueli na tomto podujatí odstránil päť mečbalov Argentínčana Leonarda Mayera.

Dvojhra – 2. kolo:

Albert Ramos-Viňolas (Šp.) – Roger Federer (Švaj.-2) 7:6 (4), 2:6, 6:3 za 125 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Roger Federer