Djokovič prvý raz zvíťazil bez toho, aby brejkol súpera

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Novak Djokovič
Srbský tenista Novak Djokovič počas štvrťfinálového zápasu na turnaji v Paríži, v ktorom zdolal Čecha Tomáša Berdycha dvakrát 7:6. Paríž, 6. november 2015. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 7. novembra (WebNoviny.sk) – Srbský líder svetového rebríčka tenistov Novak Djokovič má na konte 680 zápasových víťazstiev vo dvojhre, napriek tomu sa až v piatok na podujatí ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas na tvrdom povrchu v hale Palais Omnisports v Paríži-Bercy dočkal jednej premiéry v rámci úspechov.

Prvý raz v kariére triumfoval bez toho, aby svojmu súperovi zobral servis. Čecha Tomáša Berdycha zdolal vo štvrťfinále vo francúzskej metropole za 128 minút 7:6 (3), 7:6 (8). Dvadsaťosemročný Belehradčan sa v sobotňajšom semifinále stretne so Švajčiarom Stanom Wawrinkom. Informáciu o „Noleho“ precedense priniesol štatistik v službách Asociácie tenisových profesionálov (ATP) Greg Sharko.

Súperom Djokoviča v semifinále bude švajčiarsky tenista Stan Wawrinka, ktorý dohrával stretnutie so Španielom Rafaelom Nadalom (7:6 /8/, 7:6 /7/ za 2:21 h) v piatkovom štvrťfinále dvojhry hlboko po polnoci a nezdráhal sa objednať si na kurt kávu. Video z produkcie televíznej stanice Canal+ Sport sa objavilo na webe, zdieľal ho napríklad portál Tennis Actu. Kofeínové povzbudenie priamo na dvorec si nechala doniesť aj Američanka Serena Williamsová v januári na Hopmanovom pohári v austrálskom Perthe.

https://www.youtube.com/watch?v=ZMYJJUsbDak

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Novak DjokovičSerena WilliamsováStan WawrinkaStanislas Wawrinka