Martin Hromec sa stal novým trénerom Martina Kližana

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Kližan
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 20. novembra (WebNoviny.sk) – Martin Hromec sa stal novým trénerom slovenského tenistu číslo jeden Martina Kližana. Dvadsaťšesťročný Bratislavčan prezradil nadviazanie takejto spolupráce v piatok v NTC na slávnostnom ceremoniáli pri preberaní ceny za svoje víťazstvo v bilančnej ankete Tenista roka 2015 v SR.

Momentálne 43. hráč renkingu ATP vo dvojhre Kližan bol bez herného kouča od konca júla, keď ukončil spoluprácu s Čechom Martinom Dammom. Držiteľ troch singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Kližan (Petrohrad 2012, Mníchov 2014, Casablanca 2015) sa pripravoval pod vedením bývalého úspešného deblového špecialistu Damma od septembra 2013, vtedy bol na 65. pozícii vo svetovom rebríčku, medzičasom sa dostal aj na 24. miesto. Predvlani po Wimbledone sa rozišiel s Karolom Kučerom, ktorý ho viedol takmer tri roky.

Tridsaťdeväťročný niekdajší 218. muž singlového hodnotenia Hromec v minulosti viedol napríklad Izraelčanku so slovenskými koreňmi aj pasom Šahar Peerovú, Filipa Horanského či Magdalénu Rybárikovú (do začiatku roka 2012). Zaujímavosťou je fakt, že rovnako ako Kližan je ľavák.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin Kližan