Martin triumfoval v debli na challengeri v Montevideu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Andrej Martin
Andrej Martin už má istotu 55 bodov a prémie 3600 eur. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

MONTEVIDEO 21. novembra (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Andrej Martin a Čiľan Hans Podlipnik-Castillo nasadení ako prví zvíťazili za 82 minút 6:4, 3:6, 10:6 (zápasový tajbrejk) nad brazílsko-portugalským párom Marcelo Demoliner, Gastao Elias, štvrtým v hierarchii, v sobotňajšom finále štvorhry na turnaji ATP Challenger Tour Uruguay Open v uruguajskom Montevideu (dotácia 50 000 USD, antuka).

Dvadsaťšesťročný Bratislavčan Martin a jeho tradičný deblový partner z ostatného obdobia Podlipnik-Castillo získali 90 bodov do hodnotenia štvorhry a spoločných 3100 USD brutto. Zdolaných uteší 55 bodov a 1800 amerických dolárov pred zdanením.

Daviscupový reprezentant SR Andrej Martin, 101. v renkingu debla, dobyl svoju deviatu challengerovú trofej vo štvorhre, z toho šiestu v sezóne 2015. Predtým sa radoval v Ostrave, Bielle, Liberci, Cordenonse a Lime. Všetky tohtoročné primáty s výnimkou Cordenonsu (krajan Igor Zelenay) si vybojoval práve s Podlipnikom-Castillom.

Štvorhra – finále:

Andrej Martin, Hans Podlipnik-Castillo (SR/Čile-1) – Marcelo Demoliner, Gastao Elias (Braz./Portug.-4) 6:4, 3:6, 10:6 (zápasový tajbrejk) za 82 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej MartinHans Podlipnik-Castillo