Bol to superzápas, hovorí Kližan po triumfe nad Robredom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Kližan
Slovenský tenista Martin Kližan. Foto: SITA/AP

ROTTERDAM 10. februára (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Martin Kližan zvíťazil nad rovnako nenasadeným Španielom Tommym Robredom za 126 minút 6:2, 6:7 (5), 6:3 v utorňajšom večernom zápase 1. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 v holandskom Rotterdame.

Ďalším súperom Kližana bude Baghdatis

Kližan premenil tri z piatich brejkových príležitostí a svoje podanie neodovzdal ani raz, hoci jeho skúsený súper mal 6 brejkbalov. Tridsaťtriročný Robredo je bývalá svetová päťka vo dvojhre a držiteľ 12 titulov z hlavného mužského okruhu, momentálne figuruje na 39. priečke v renkingu ATP. Kližan je štyridsiaty tretí. Víťaz už má istých 45 bodov do rebríčka a odmenu 21 470 eur brutto.

Dvadsaťšesťročný Petržalčan nastúpi v osemfinále proti Cyperčanovi Marcosovi Baghdatisovi, ktorý vyradil štvorku podujatia Davida Goffina z Belgicka 6:1, 5:7, 7:6 (5). Tridsaťročný Baghdatis je rovnako bývalý hráč prvej desiatky, niekdajší najlepší junior na svete a aktuálne na 61. pozícii v počítačovom poradí.

„Bol to superzápas. V prvom sete som hral na jednotku, Robredo robil veľa chýb, ale nedal som mu šancu, aby sa chytil. V druhom sete som začal hrať pasívnejšie, on sa postupne rozohral. V treťom dejstve som sa snažil diktovať hru, čo som v tom druhom nerobil. Hral som agresívnejšie a viac som si pomáhal so servisom ako môj súper. Lepšie som hral aj výmeny zozadu, preto som zvíťazil,“ zhodnotil Martin Kližan svoj triumf nad Robredom.

Neskorý začiatok zápasu Kližanovi neprekážal

Na otázku, či mu neprekážal neskorý začiatok zápasu, Kližan odpovedal: „Ja som nočný vták, takže to bolo pre mňa jednoduchšie, aj keď sa hralo až o deviatej večer.“ Na adresu svojho najbližšieho súpera M. Baghdatisa uviedol: „Ešte som proti nemu nehral, ale nemusíme sa baviť o jeho kvalitách. Je to bývalý tenista Top Ten. Uvidíme, ako sa kto vyspí a ako to dopadne.“ Slová Martina Kižana sprostredkoval jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Kližan prišiel na jeden z najväčších turnajov prvej časti halovej sezóny v Európe do Rotterdamu (dotácia 1 722 820 eur) ako čerstvý semifinalista zo Sofie, kde v boji o postup do finále tesne prehral so Srbom Viktorom Troickým 6:4, 3:6, 5:7.

Dvojhra – 1. kolo:

Martin Kližan (SR) – Tommy Robredo (Šp.) 6:2, 6:7 (5), 6:3 za 126 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin KližanTommy Robredo