Kližan prehral v 1. kole dvojhry v Dubaji s Kyrgiosom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kližan prehral v 1. kole dvojhry v Dubaji s Kyrgiosom
Martin Kližan prehral s Austrálčanom Nickom Kyrgiosom na turnaji v Dubaji. Foto: SITA/AP

DUBAJ 23. februára (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Martin Kližan nasadený ako siedmy prehral za 92 minút 6:3, 3:6, 2:6 s Austrálčanom Nickom Kyrgiosom v utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 Dubai Duty Free Tennis Championships v Dubaji v SAE (dotácia 2 674 445 USD, tvrdý povrch Deco Turf II).

V úvodnej časti Kližanovi napokon stačil brejk na 2:0. V druhom sete síce vyrovnal z 1:3 na 3:3, ale už sa nevyhol pokračovaniu. Navyše, v rozhodujúcom dejstve okamžite klesol na 0:3 dokonca s dvojitým brejkom. Ešte znížil na 2:3 a príjem, to však bolo z jeho strany už všetko.

Bol to premiérový vzájomný súboj. Obaja nastúpili po celkových triumfoch na podujatiach hlavnej profesionálnej úrovne: 26-ročný ľavoruký Bratislavčan Kližan, aktuálne 25. v renkingu, sa presadil predminulý týždeň v holandskom Rotterdame, o šesť rokov mladší Kyrgios (33.) sa v nedeľu vo francúzskom Marseille radoval zo svojej prvej trofeje.

„Prvý set bol ešte ako-tak z mojej strany. V druhom mi odišiel servis, pohyb po kurte a najmä forhend, s ktorým som mal problém celý zápas. Lietalo to všade, len nie do kurtu. Veľmi ťažko sa mi zvykalo na prechod z haly v Rotterdame na vonkajšie podmienky v Dubaji. Hral som veľmi zle, nebol to môj deň. Najbližšie dva turnaje mám v USA (Indian Wells a Miami), musím sa na ne dobre pripraviť, lebo v utorok to bolo naozaj zlé,“ uviedol sebakriticky Martin Kližan. Jeho reakciu sprostredkoval mediálny manažér Jozef Korbel.

Zverenec Martina Hromeca Kližan, ktorého v Dubaji sprevádzal psychológ Martin Babik, si odnáša štartovné 15 910 USD brutto. Kyrgios sa v osemfinálovom 2. kole v stredu nie pred 14.00 h SEČ stretne s 28-ročným kazašským reprezentantom Michailom Kukuškinom (84.).

Dvojhra – 1. kolo:

Nick Kyrgios (Aus.) – Martin Kližan (SR-7) 3:6, 6:3, 6:2 za 92 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin KližanNick Kyrgios