Fantastická Dominika Cibulková si zahrá finále v Acapulcu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dominika Cibulková v skvelom osemfinále zdolala Viktoriu Azarenkovú
Dominika Cibulková vyhrala v osemfinále Australian Open nad Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou po veľkom boji za 129 minút 6:2, 3:6 a 6:3. Slovenka predviedla na úvodnom grandslame roka 2015 v Melbourne výborný výkon, vybehala množstvo loptičiek, bojovala, hrala s veľkým nasadením a navyše dostatočne agresívne. Cibulková upravila vzájomnú bilanciu s Azarenkovou na hlavnom profesionálnom okruhu na 3:7. Na tvrdom povrchu zdolala 25-ročnú Bielorusku, ktorej po zdravotných peripetiách momentálne patrí až 44. pozícia v rebríčku WTA, premiérovo. Foto: SITA/AP

ACAPULCO 27. februára (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková si po dvoch rokoch opäť zahrá vo finále dvojhry na turnaji WTA International na tvrdom povrchu v mexickom Acapulcu (dotácia 250 000 USD).

Stephensová uštedrila Wickmayerovej kanára

Slovenka si v piatkovom semifinále poradila s rovnako nenasadenou Američankou Christinou McHalovou za 78 minút 6:3, 6:3. Práve McHalovú zdolala Cibulková vo finále v tomto mexickom letovisku aj v edícii 2014 a získala vtedy svoj štvrtý a zatiaľ posledný turnajový titul vo dvojhre. Teraz bude jej súperkou v boji o celkové víťazstvo vo forme hrajúca ďalšia Američanka Sloane Stephensová.

Dvojhra – semifinále:

Dominika Cibulková (SR) – Christina McHalová (USA) 6:3, 6:3 za 78 minút

Sloane Stephensová (USA) – Yanina Wickmayerová (Belg.-8) 6:2, 6:0

Turnajová dvojka Stephensová v semifinále po 55 minútach vyprevadila súperku z Belgicka Yaninu Wickmayerovú (8.) s výpraskom 6:2, 6:0. S 22-ročnou Stephensovou (24. v renkingu WTA) má Cibulková vyrovnanú bilanciu 1:1, v roku 2015 triumfovala Slovenka v Toronte 6:3, 6:4, dva roky predtým v Brisbane Američanka 6:2, 6:3. „Toto je prvýkrát v mojej kariére, že som sa dostala do finále na turnaji, ktorý som už v minulosti vyhrala. Je to skvelý pocit,“ cituje Cibulkovú web Ženskej tenisovej asociácie (WTA).

Cibulková má pocit, že veci konečne začínajú do seba zapadať

Bývalá hráčka Top Ten Cibulková (aktuálne 66. v renkingu) predviedla v semifinálovom súboji sebavedomý a ofenzívny výkon. Súperku sa snažila tlačiť pri svojom aj jej podaní Výsledkom bol v prvom sete brejk na 4:2, potvrdenie na 5:2 a triumf 6:3. V druhom dejstve 26-ročná Slovenka viedla 2:0, potom síce sama dvakrát zaváhala pri svojom servise, ale zakaždým kontrovala pri podaní súperky. Za stavu 5:3 ju piatykrát v zápase brejkla a druhý mečbal bol zároveň víťazný. Vzájomnú bilanciu s o tri roky mladšou Američankou si vylepšila na 4:0.

„Mám pocit, že veci konečne začínajú do seba zapadať. Tvrdo som trénovala, som zdravá a hrám dobre. Preto toto finále v Acapulcu. Som rada, že je to práve na tomto mieste. Teším sa na zápas o titul,“ dodala Cibulková. Zverenkyňa fedcupového kapitána Mateja Liptáka už má istotu prémie 21 400 USD a 180 bodov do rebríčka WTA. V ňom sa už virtuálne posunula zo 66. na 57. pozíciu.

Cibulková na podujatí Abierto Mexicano TELCEL natiahla šnúru víťazných zápasov na osem, keďže pred dvoma rokmi v mexickom letovisku získala turnajový titul a vlani tam neštartovala. V zozname nie je zarátané tohtoročné štvrťfinále, keďže jej súperka Viktoria Azarenková pre zranenie na tento duel nenastúpila. „Cítim sebavedomie, lebo som sa dostala na vyššiu úroveň svojej hry. Verím, že v tom zotrvám čo najdlhšie,“ cituje Cibulkovú twitterové konto podujatia ešte po víťaznom semifinálovom obrate proti Švédke Johanne Larssonovej.

Dominika Cibulková vo finále turnajov WTA a Grandslamu vo dvojhre (12)

Turnajové tituly (4):

Acapulco 2014, Stanford 2013, Carlsbad 2012, Moskva 2011

Finálová účasť (7):

Australian Open /Melbourne/ 2014, Kuala Lumpur 2014, Sydney 2013, Barcelona 2012, Linz 2011, Amelia Island 2008, Montreal 2008

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dominika CibulkováSloane StephensováViktoria AzarenkováYanina Wickmayerová