Serena Williamsová ocenila statočnosť Marie Šarapovovej

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Serena Williamsová
Foto: SITA/AP

NEW YORK 8. marca (WebNoviny.sk) – Americká líderka svetového rebríčka tenistiek Serena Williamsová vyhlásila, že jej ruská rivalka Maria Šarapovová preukázala veľkú statočnosť, keď v pondelok na seba zobrala zodpovednosť za prehrešok proti antidopingovým pravidlám. Serena dodala, že Šarapovovej želá dobrý koniec záležitosti.

O šesť rokov od Američanky mladšia Ruska doplatila na to, že nevysadila desať rokov používané meldónium, ktoré sa s platnosťou od 1. januára 2016 ocitlo na zozname zakázaných látok Svetovej antidopingovej agentúry (WADA). Trest oznámia neskôr.

Šarapovová mala pozitívny test v deň, keď prehrala práve so Serenou vo štvrťfinále januárových melbournských grandslamových Australian Open. Američanka bude v utorok exhibične hrať s Dánkou Caroline Wozniackou na podujatí BNP Paribas Showdown v newyorskej hale Madison Square Garden. Proti Ruske má oficiálnu štatistiku 19:2, pričom oba nezdary pochádzajú ešte zo sezóny 2004.

„Bola som prekvapená a šokovaná ako celý športový svet. Veľa ľudí podľa mňa kvitovalo, že sa Maria sama postavila pred verejnosť, bola veľmi otvorená a prejavila guráž, keď popísala, čo sa stalo a v akom zmysle si počínala nedbanlivo. Prijala svoju zodpovednosť. Zdôraznila, že je odhodlaná a pripravená naplno ju niesť. Komukoľvek v tejto situácii by som priala všetko dobré,“ povedala Serena Williamsová a dodala: „Vždy preukazovala odvahu a srdce, táto záležitosť nie je výnimkou.“ Američanka odmietla komentovať rozhodnutie spoločnosti Nike o suspendovaní zväzku so Šarapovovou.

„Vždy, keď prijímame nejaké preparáty, dva, tri či dokonca štyri razy si overujeme zloženie, lebo niekedy aj tabletky proti kašľu či nosové spreje môžu obsahovať látky zo zoznamu zakázaných,“ podotkla Wozniacka, v minulosti rovnako ako Šarapovová jednotka počítačového poradia.

„Myslím si, že všetci sme trochu smutní a sklamaní z toho, čo sa stalo. Takéto čosi nikdy nie je dobré pre náš šport. Musela by som poznať odpovede na množstvo otázok, kým by som si trúfla Mariu súdiť,“ vyhlásila belgická bývalá tenistka Justine Heninová, o ktorej v utorok vyvstalo, že sa v júli stane členkou Siene slávy v Newporte. „Verím, že Maria nechcela podvádzať. Chcem tomu veriť,“ povedal Ruskin krajan Marat Safin, ktorý takisto ako Heninová smeruje do International Tennis Hall of Fame.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Justine HeninováMarat SafinMaria ŠarapovováSerena Williamsová