Rybáriková v Indian Wells postúpila, Hantuchová vypadla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Daniela Hantuchová
Slovenská tenistka Daniela Hantuchová počas osemfinálového zápasu na turnaji v Sydney, v ktorom podľahla Austrálčanke Samanthe Stosurovej 4:6, 2:6. Sydney, 12. január 2016. Foto: SITA/AP

INDIAN WELLS 11. marca (WebNoviny.sk) – Z dvojice slovenských tenistiek, ktoré sa vo štvrtok predstavili v zápasoch 1. kola dvojhry na prestížnom turnaji WTA Premier Mandatory BNP Paribas Open v americkom Indian Wells uspela iba Magdaléna Rybáriková. Za 85 minút zvíťazila nad Britkou Laurou Robsonovou 7:6 (3), 6:2.

Nedarilo sa Daniele Hantuchovej. Na svojom obľúbenom turnaji, kde sa v rokoch 2002 a 2007 stala šampiónkou, sa tentoraz predstavila iba vďaka voľnej karte od organizátorov, a podľahla Ruske Darii Kasatkinovej za 75 minút 2:6, 4:6.

Rybáriková je po Dominike Cibulkovej a Karolíne Schmiedlovej treťou slovenskou hráčkou, ktorá si zahrá v 2. kole dvojhry v Indian Wells. Rybáriková proti Robsonovej vypálila 4 esá a využila 5 zo 6 brejkových príležitostí. Slovenke patrí 97. pozícia v rebríčku, zatiaľ čo jej britská súperka je po vleklých problémoch so zápästím až na 551. priečke, hoci kedysi jej patrilo 27. miesto. Najbližšou súperkou Rybárikovej bude austrálska reprezentantka narodená v Moskve Daria Gavrilovová, nasadená ako tridsiata prvá.

Čoskoro 33-ročná Hantuchová (181. v rebríčku WTA) podľahla o 14 rokov mladšej Kasatkinovej (48.), zverenkyni slovenského kouča Vladimíra Pláteníka, ktorá má zázemie v trnavskej Empire Tennis Academy. Hantuchová viedla iba dvakrát – 1:0 v prvom sete a 3:2 v tom druhom. Kasatkinová bude v 2. kole hrať proti šestke „pavúka“ Španielke Carle Suárezovej-Navarrovej. Jednotkou v Indian Wells je domáca líderka svetového rebríčka Serena Williamsová, dvojkou Nemka Angelique Kerberová. Šampiónka si odnesie 1000 bodov do hodnotenia a prémiu 1 028 300 USD brutto.

Dvojhra – 1. kolo:

Daria Kasatkinová (Rus.) – Daniela Hantuchová (SR) 6:2, 6:4

Magdaléna Rybáriková (SR) – Laura Robsonová (V. Brit.) 7:6 (3), 6:2

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Angelique KerberováDaniela HantuchováDaria GavrilovováDaria KasatkinováLaura RobsonováMagdaléna RybárikováSerena Williamsová