Kližana zradila päta, skrečoval zápas v Indian Wells

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Kližan
Slovenský tenista Martin Kližan. Foto: SITA/AP

INDIAN WELLS 14. marca (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Martin Kližan v nedeľu neuspel v druhom zápase v rade. Po skorej rozlúčke v Dubaji v SAE nezvládol zo zdravotných dôvodov 2. kolo na podujatí ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open na tvrdom povrchu v americkom Indian Wells v Kalifornii (na úvod mal voľný žreb) proti skúsenému tiež ľavorukému Španielovi Fernandovi Verdascovi (3:5 a skreč po 38 minútach).

„Žiaľ, musel som zápas so Španielom Fernandom Verdascom skrečovať, pretože som mal bolesti v pravej nohe, konkrétne v päte. Je to ešte nedoliečené zranenie z Rotterdamu a keďže mám nabitý turnajový program, tak som si nemohol dovoliť pauzovať viac ako dva-tri dni. Vrátilo sa mi to aj s úrokmi… Teraz ma čaká vyšetrenie u lekára špecialistu, ktorý určí presnú diagnózu a stanoví liečbu. Verím, že do najbližšieho turnaja v Miami, ktorý sa začne o desať dní, budem už doliečený a fit,“ sprostredkoval Kližanovo vyjadrenie jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Dvadsaťšesťročný Petržalčan dosiahol vo februári na „harde“ v hale v holandskom Rotterdame svoj zatiaľ najprenikavejší úspech, získal titul na úrovni World Tour 500. Momentálne figuruje na 28. priečke v renkingu, v neoficiálnej online verzii mu patrí 27. post a k 21. marcu, keď zverejnia najnovšiu verziu počítačového poradia, sotva klesne natoľko, aby nebol v Miami (23. marca – 3. apríla) medzi nasadenými. Zverencovi Martina Hromeca sa teda črtá ďalší voľný žreb na 1. kolo a viac času na doliečenie.

Za druhé kolo je v Indian Wells odmena 19 530 USD a 25 bodov do rebríčka. Verdasco v šestnásťfinále vyzve krajana Rafaela Nadala.

Dvojhra – 2. kolo:

Fernando Verdasco (Šp.) – Martin Kližan (SR-25) 5:3 – skreč, Kližan po 38 minútach odstúpil pre zranenie pravého členka

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Fernando VerdascoMartin Kližan