Hon na čarodejnicu. Nepodvázala by, tvrdí exkouč Šarapovovej

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Maria Šarapovová
Maria Šarapovová neprešla antidopingovou kontrolou na januárových Australian Open. Foto: SITA/AP

LONDÝN 17. marca (WebNoviny.sk) – Podľa niekdajšieho trénera ruskej tenisovej hviezdy Marie Šarapovovej pripomína súčasné haló okolo dopingu jeho bývalej zverenky „hon na čarodejnicu“.

„Nikdy by vedome nepodvádzala a nebrala nedovolenú látku týždne po tom, čo bola zakázaná. Maria zarába veľké peniaze a je považovaná za krásku. Všetko zlo korení v závisti,“ uviedol v rozhovore z Kalifornie pre britský Daily Mail Online Robert Lansdorp majúci významný podiel na tenisovom raste Šarapovovej v dievčenskom veku a jej wimbledonskom grandslamovom titule, ktorý získala už ako 17-ročná.

Meldónium sa nachádza na červenej listine iba od začiatku tohto kalendárneho roka a „preslávila“ ho práve Šarapovová, ktorá neprešla antidopingovou kontrolou na januárových Australian Open v Melbourne. Ako liek ho vraj pravidelne užívala desať rokov. „Nepoznám podrobnosti, ale určite to nespravila naschvál. To je vylúčené. Maria s jej imidžom, totálne nepoškvrneným, by také niečo neriskovala,“ je presvedčený Lansdorp, ktorého služby v minulosti využívali aj Pete Sampras, Tracy Austinová či Lindsay Davenportová. Najbohatšej športovkyni sveta teraz hrozí štvorročný dištanc.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Maria ŠarapovováPete Sampras