Nadal postúpil cez Nišikoriho do semifinále v Indian Wells

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rafael Nadal
Rafael Nadal Foto: SITA/AP

INDIAN WELLS 18. marca (WebNoviny.sk) – Španielsky tenista Rafael Nadal nasadený ako štvrtý zvíťazil za 94 minút 6:4, 6:3 nad japonskou päťkou „pavúka“ Kei Nišikorim v piatkovom zápase štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open v americkom Indian Wells v Kalifornii (dotácia 7 037 595 USD, tvrdý povrch Plexipave).

Ľavoruký 29-ročný miestny šampión zo sezón 2007, 2009 a 2013 Nadal zvýšil v štatistike zo vzájomných súbojov na 8:1. Revanšoval sa za prehru 2:6, 4:6, ktorú inkasoval vlani v auguste práve medzi najlepšími ôsmimi v kanadskom Montreale. V stredu v osemfinále Nadal odvrátil na príjme jeden mečbal Nemca Alexandra Zvereva.

Je na prahu svojho jubilejného 100. finále na hlavnej profesionálnej úrovni (zatiaľ bilancia 67:32). Bývalý líder renkingu Nadal bude v sobotu medzi najlepšími štyrmi čeliť postupujúcemu z duelu Novak Djokovič (Srb.-1) – Jo-Wilfried Tsonga (Fr.-7). Už vo štvrtok utvorili semifinálovú dvojicu v dolnej polovici žrebu Belgičan David Goffin a Kanaďan Milos Raonic.

Dvojhra – štvrťfinále:

Rafael Nadal (Šp.-4) – Kei Nišikori (Jap.-5) 6:4, 6:3 za 94 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe David GoffinJo-Wilfried TsongaKei NišikoriMilos RaonicNovak DjokovičRafael Nadal