Halepová a Kvitová v 2. kole Roland Garros nestratili set

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Najkrajšie momenty zo štvrtého dňa Roland Garros
Rumunská tenistka Simona Halepová počas zápasu druhého kola na Roland Garros, v ktorom zdolala Zarinu Dijasovú z Kazachstanu 7:6 (5), 6:2. Paríž, 25. máj 2016. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 25. mája (WebNoviny.sk) – Poľka Agnieszka Radwanská, Španielka Garbine Muguruzová-Blancová, Rumunka Simona Halepová, Češky Petra Kvitová a Lucie Šafářová, Ruska Svetlana Kuznecovová či Austrálčanka Samantha Stosurová sú zvučnými menami už v 3. kole dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Roland Garros na antuke v Paríži.

Dvojka svetového rebríčka WTA Radwanská triumfovala nad domácou Caroline Garciovou 6:2, 6:4. Proti víťazke prípravného podujatia v Štrasburgu urobila len tucet nevynútených chýb v porovnaní s 34 zlyhaniami súperky. Aktívna Francúzka bola na „winnery“ lepšia 35:12. Dvadsaťsedemročná finalistka Wimbledonu 2012 „Aga“ Radwanská si teraz zmeria sily s Češkou Barborou Strýcovou. V Paríži zatiaľ najďalej bola vo štvrťfinále v sezóne 2013.

Úradujúca finalistka Wimbledonu a teraz v 1. kole premožiteľka Karolíny Schmiedlovej Muguruzová-Blancová v stredu v 2. kole deklasovala domácu držiteľku voľnej karty Myrtille Georgesovú 6:2, 6:0 a najbližšie ju preverí Belgičanka Yanina Wickmayerová.

Miestna finalistka z predvlaňajška Halepová zdolala Kazašku Zarinu Dijasovú 7:6 (5), 6:2 z počiatočného manka 1:4 a bude hrať s Japonkou Naomi Osakovou. Medzi najlepšími 32 vo francúzskej metropole je pri siedmom štarte len druhý raz v kariére, minulý rok práve v 2. kole nestačila na Chorvátku Mirjanu Lučičovú-Baroniovú (pondelňajšia premožiteľka Daniely Hantuchovej teraz zhodou okolností prehrala práve so spomenutou Osakovou).

Hrdinka Wimbledonu 2011 a 2014 Kvitová prekonala Taiwančanku Chsieh Su-wej 6:4, 6:1 a bude čeliť Američanke Shelby Rogersovej, ktorá po Češke Karolíne Plíškovej vyradila Rusku Jelenu Vesninovú. Kvitová dosiahla svoj jubilejný 300. zápasový triumf (popri presne 150 nezdaroch). Ďalšia renomovaná ľavoruká Češka Lucie Šafářová, na RG obhajkyňa finálovej účasti, vyškolila Švajčiarku Viktoriu Golubicovú dvakrát 6:2 a stretne sa s Austrálčankou Samanthou Stosurovou, čo bude značný šláger na takúto fázu turnaja. Golubicová v apríli v Luzerne v rámci fedcupového semifinále zaskočila Karolínu Plíškovú aj Barboru Strýcovú, ale tím ČR napokon triumfoval 3:2.

Obrazom: Najkrajšie momenty zo štvrtého dňa Roland Garros

Dnes som naozaj spokojná. Hrala som trpezlivo, koncentrovane. Súperka bola nepríjemná, dosť menila rytmus, hrala čopy. Ja som však predvádzala trpezlivý tlak, dobre som podávala, išlo to rýchlo. Zatiaľ mám za sebou dva dobré krôčiky. Ide mi to dobre a teším sa na ďalší zápas,“ povedala Šafářová pre iSport.cz.

Krajanka Kvitová skonštatovala: „Cítila som sa dobre. Prvý set bol tesný. Mala som brejk, potom som prišla o servis a naraz bol stav 3:3, to boli trochu nervy, ale inak dobré. Ona hrala hrozne nepríjemne. Jej hra sa nedá čítať a neviete, kam loptička poletí. napriek tomu som ich veľa dobehla, pohyb bol dnes na dobrej úrovni.

Víťazka medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska 2009 Kuznecovová si poradila s Britkou Heather Watsonovou 6:1, 6:3 a v derby ju vyzve Anastasia Pavľučenkovová. Hrdinka newyorských US Open 2011 Stosurová, na RG finalistka ročníka 2010, si poradila s Číňankou Šuaj Čang 6:3, 6:4. Proti Šafářovej má značne nepriaznivé skóre 3:11, nedávno jej podľahla vo finále v Prahe 6:3, 1:6, 4:6.

Dvojhra žien – stredajšie výsledky 2. kola:

Agnieszka Radwanská (Poľ.-2) – Caroline Garciová (Fr.) 6:2, 6:4

Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-4) – Myrtille Georgesová (Fr.) 6:2, 6:0

Simona Halepová (Rum.-6) – Zarina Dijasová (Kaz.) 7:6 (5), 6:2

Petra Kvitová (ČR-10) – Chsieh Su-wej (Taiw.) 6:4, 6:1

Lucie Šafářová (ČR-11) – Viktorija Golubicová (Švaj.) 6:2, 6:2

Svetlana Kuznecovová (Rus.-13) – Heather Watsonová (V. Brit.) 6:1, 6:3

Sloane Stephensová (USA-19) – Verónica Cepedeová-Roygová (Parag.) 7:6 (0), 6:1

Samantha Stosurová (Aus.-21) – Šuaj Čang (Čína) 6:3, 6:4

Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-24) – Cagla Büyükakcayová (Tur.) 6:3, 4:6, 6:1

Irina-Camelia Begová (Rum.-25) – CoCo Vandeweghová (USA) 6:7 (4), 7:6 (4), 10:8

Yanina Wickmayerová (Belg.) – Jekaterina Makarovová (Rus.-27) 2:6, 6:2, 6:2

Barbora Strýcová (ČR-30) – Polona Hercogová (Slovin.) 6:4, 6:4

Annika Becková (Nem.) – Kateryna Bondarenková (Ukr.) 4:6, 6:3, 7:5

Naomi Osaková (Jap.) – Mirjana Lučičová-Baroniová (Chor.) 6:3, 6:3

Cvetana Pironkovová (Bul.) – Johanna Larssonová (Švéd.) 7:5, 7:6 (6)

Shelby Rogersová (USA) – Jelena Vesninová (Rus.) 6:4, 6:2

Už známe dvojice v 3. kole dvojhry žien (dolná polovica žrebu, zhora podľa „pavúka“):

Annika Becková (Nem.) – Irina-Camelia Begová (Rum.-25)

Shelby Rogersová (USA) – Petra Kvitová (ČR-10)

Svetlana Kuznecovová (Rus.-13) – Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-24)

Yanina Wickmayerová (Belg.) – Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-4)

Simona Halepová (Rum.-6) – Naomi Osaková (Jap.)

Samantha Stosurová (Aus.-21) – Lucie Šafářová (ČR-11)

Cvetana Pironkovová (Bul.) – Sloane Stephensová (USA-19)

Barbora Strýcová (ČR-30) – Agnieszka Radwanská (Poľ.-2)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Agnieszka RadwanskáAnastasia PavľučenkovováBarbora StrýcováCaroline GarciováChsieh Su-wejCoCo VandeweghováCvetana PironkovováGarbine Muguruzová-BlancováIrina-Camelia BegováJekaterina makarovováJelena VesninováKateryna BondarenkováLucie ŠafářováNaomi OsakováPetra KvitováPolona HercogováSamantha StosurováSimona HalepováSloane StephensováSvetlana KuznecovováYanina Wickmayerová