Sestry Williamsové dominovali, v Paríži ďalej aj Ivanovičová

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Najkrajšie momenty z piateho dňa Roland Garros
Američanka Serena Williamsová počas zápasu druhého kola na Roland Garros, v ktorom zdolala Brazílčanku Telianu Pereirovú 6:2, 6:1. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 26. mája (WebNoviny.sk) – Švajčiarska tenistka Timea Bacsinszká a Srbka Ana Ivanovičová sú medzi postupujúcimi do 3. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži.

Bacsinszká spočiatku zaostávala

Bacsinszká, ktorá je druhou najvyššie nasadenou pokračujúcou aktérkou po Američanke Serene Williamsovej v hornej polovici žrebu, zdolala v extravagantnom dueli dvoch semifinalistiek medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska Kanaďanku Eugenie Bouchardovú dva razy 6:4.

Spočiatku zaostávala 1:4 a 15:30 pri svojom podaní, odvtedy však získala desať gemov v rade vrátane onoho šiesteho v úvodnej časti. Od stavu 6:4, 5:0 pustila súperku na 5:4 (aj cez mečbal v siedmej hre) a v desiatom geme čelila dvom brejkbalom v rade, napokon však v poslednej chvíli zastavila nápor.

Obrazom: Najkrajšie momenty z piateho dňa Roland Garros

Dobyvateľka RG 2008 Ivanovičová si poradila s Japonkou Kurumi Narovou 7:5, 6:1. V otváracom dejstve nepykala za premrhanie náskoku 4:1, resp. troch setbalov na returne v desiatom geme. Bude hrať s úspešnou z duelu Elina Svitolinová (Ukr.-18) – Taylor Townsendová (USA), Bacsinszkú vyzve lepšia zo zápasu Pauline Parmentierová (Fr.) – Irina Falconiová (USA).

Serena povolila Pereirovej o gem viac ako Rybárikovej

Americká jednotka svetového rebríčka tenistiek Serena Williamsová zvíťazila hladko 6:2, 6:1 nad Brazílčankou Telianou Pereirovou vo štvrtkovom stretnutí 2. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži. Bol to jej premiérový vzájomný súboj s 27-ročnou 81. ženou renkingu WTA. Na „winnery“ dominovala 31:6. V utorok Serena premohla Slovenku Magdalénu Rybárikovú 6:2, 6:0. V sobotu bude v 3. kole prvý raz v kariére hrať s 23-ročnou domácou Kristinou Mladenovicovou (30.).

Serena má v 2. kole na Majors bilanciu 60:2. Jediné dve prehry v takejto fáze utrpela na Australian Open 1998 (od svojej sestry Venus) a na RG 2014 (Španielka Garbine Muguruzová-Blancová). „Dnes som zahrala veľmi dobre a som rada, že som postúpila,“ povedala Serena, citovala ju AFP. K významu grandslamových podujatí v jej hierarchii podľa Tennis World podotkla: „Myslím si, že pre mňa vždy boli super dôležité, ale je jasné, že s postupujúcim časom sa na ne koncentrujem ešte viac.“

Obhajkyňa Pohára Suzanne Lenglenovej S. Williamsová triumfovala pri Seine aj v sezónach 2002 a 2013. Tridsaťštyriročná Američanka zatiaľ získala 21 singlových titulov na veľkej štvorke, už iba jeden potrebuje na vyrovnanie rekordu tzv. Open Ery v podaní Nemky Steffi Grafovej (Austrálčanka Margaret Courtová sa dostala na hodnotu 24). Aspoň dva roky v rade v Paríži zo žien naposledy triumfovala Belgičanka Justine Heninová, šampiónka zo sezón 2003 a 2005 – 2007.

Od krachu „projektu kalendárny Grand Slam 2015“ nie úplne výrazná mladšia zo sestier Williamsových (vlani v semifinále newyorských US Open senzačne podľahla Talianke Roberte Vinciovej) včas naznačila návrat do formy prostredníctvom zisku primátu na prípravnom podujatí v Ríme. Bol to jej okrúhly 70. turnajový úspech vo dvojhre.

Dvojhra žien – štvrtkové výsledky 2. kola:

Dominika Cibulková (SR-22) – Ana Konjuhová (Chor.) 6:4, 3:6, 6:0

Serena Williamsová (USA-1) – Teliana Pereirová (Braz.) 6:2, 6:1

Timea Bacsinszká (Švaj.-8) – Eugenie Bouchardová (Kan.) 6:4, 6:4

Venus Williamsová (USA-9) – Louisa Chiricová (USA) 6:2, 6:1

Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-12) – Čchiang Wang (Čína) 6:1, 6:3

Ana Ivanovičová (Srb.-14) – Kurumi Narová (Jap.) 7:5, 6:1

Madison Keysová (USA-15) – Mariana Duqueová-Marinová (Kol.) 6:3, 6:2

Elina Svitolinová (Ukr.-18) – Taylor Townsendová (USA) 6:3, 6:0

Kristina Mladenovicová (Fr.-26) – Tímea Babosová (Maď.) 6:4, 6:3

Julia Putincevová (Kaz.) – Andrea Petkovicová (Nem.-28) 6:2, 6:2

Daria Kasatkinová (Rus.-29) – Virginie Razzanová (Fr.) 3:6, 6:1, 6:3

Kiki Bertensová (Hol.) – Camila Giorgiová (Tal.) 6:4, 6:1

Alizé Cornetová (Fr.) – Tatjana Mariová (Nem.) 6:3, 6:7 (5), 6:4

Karin Knappová (Tal.) – Anastasija Sevastovová (Lot.) 6:3, 6:4

Pauline Parmentierová (Fr.) – Irina Falconiová (USA) 6:3, 6:1

Mónica Puigová (Portor.) – Julia Görgesová (Nem.) 7:5, 6:7 (4), 7:5

Dvojice v 3. kole dvojhry žien (zhora podľa „pavúka“):

Serena Williamsová (USA-1) – Kristina Mladenovicová (Fr.-26)

Elina Svitolinová (Ukr.-18) – Ana Ivanovičová (Srb.-14)

Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-12) – Dominika Cibulková (SR-22)

Julia Putincevová (Kaz.) – Karin Knappová (Tal.)

Kiki Bertensová (Hol.) – Daria Kasatkinová (Rus.-29)

Mónica Puigová (Portor.) – Madison Keysová (USA-15)

Venus Williamsová (USA-9) – Alizé Cornetová (Fr.)

Pauline Parmentierová (Fr.) – Timea Bacsinszká (Švaj.-8)

Annika Becková (Nem.) – Irina-Camelia Begová (Rum.-25)

Shelby Rogersová (USA) – Petra Kvitová (ČR-10)

Svetlana Kuznecovová (Rus.-13) – Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-24)

Yanina Wickmayerová (Belg.) – Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-4)

Simona Halepová (Rum.-6) – Naomi Osaková (Jap.)

Samantha Stosurová (Aus.-21) – Lucie Šafářová (ČR-11)

Cvetana Pironkovová (Bul.) – Sloane Stephensová (USA-19)

Barbora Strýcová (ČR-30) – Agnieszka Radwanská (Poľ.-2)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Agnieszka RadwanskáAlizé CornetováAna IvanovičováAnastasia PavľučenkovováAnastasija SevastovováAndrea PetkovicováBarbora StrýcováCamila GiorgiováCarla Suárezová-NavarrováCvetana PironkovováDaria KasatkinováDominika CibulkováElina SvitolinováEugenie BouchardováGarbine Muguruzová-BlancováIrina-Camelia BegováJulia GörgesováJulia PutincevováJustine HeninováKiki BertensováKristina MladenovicováLucie ŠafářováMadison KeysováMónica PuigováNaomi OsakováPetra KvitováSamantha StosurováSerena WilliamsováSimona HalepováSloane StephensováSvetlana KuznecovováTímea BabosováTimea BacsinszkáVenus WilliamsováYanina Wickmayerová