Serenu na Roland Garros potrápila Mladenovicová

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Najkrajšie momenty zo siedmeho dňa Roland Garros

PARÍŽ 28. mája (WebNoviny.sk) – Americká líderka svetového rebríčka tenistiek Serena Williamsová zvíťazila za 131 minút bez zarátania prestoja 6:4, 7:6 (1) nad domácou Kristinou Mladenovicovou v sobotňajšom zápase 3. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži.

Obrazom: Najkrajšie momenty zo siedmeho dňa Roland Garros

Serena može v Paríži získať tretiu trofej

Tajbrejk oddialila viac ako dvojhodinová dažďová pauza. Bol to premiérový vzájomný duel 34-ročnej obhajkyne titulu s 23-ročnou 30. ženou renkingu WTA Mladenovicovou.

Serena v úvodnom dejstve proti publikom burcovanej univerzálke Mladenovicovej, bývalej jednotke juniorského hodnotenia ITF, odvrátila jeden brejkbal v tretej hre a tri jednotlivé možnosti v deviatom geme. Na príjme v desiatej hre premenila od skóre 40:0 tretí setbal. Zďaleka nedominovala.

V druhej časti však mala brejkbaly už iba favoritka: bolo ich desať, ale Serena sa nevyhla „lotérii“. V nej klesla na 0:3 a podanie a mala aj manko 2:5. Preklopila na 6:5 a servis, zužitkovala však až piaty mečbal. Po treťom sama čelila setbalu. Obe nastrieľali 27 „winnerov“, na nevynútené chyby to bolo 31:35 z pohľadu postupujúcej. Vyzývateľka si príliš nepomohla siedmimi dvojchybami, jej vari najúčinnejším úderom bol stopbal.

Serena triumfovala pri Seine okrem vlaňajška aj v sezónach 2002 a 2013. Zatiaľ získala 21 singlových titulov na veľkej štvorke, už iba jeden potrebuje na vyrovnanie rekordu tzv. Open Ery v podaní Nemky Steffi Grafovej (Austrálčanka Margaret Courtová sa dostala na hodnotu 24). Aspoň dva roky v rade v Paríži sa zo žien naposledy radovala Belgičanka Justine Heninová, šampiónka zo sezón 2003 a 2005 – 2007.

Od krachu „projektu kalendárny Grand Slam 2015“ nie úplne výrazná mladšia zo sestier Williamsových (vlani v semifinále newyorských US Open senzačne podľahla Talianke Roberte Vinciovej) včas naznačila návrat do formy prostredníctvom zisku primátu na prípravnom podujatí v Ríme. Bol to jej okrúhly 70. turnajový úspech vo dvojhre. V 1. kole RG 2016 povolila Slovenke Magdaléne Rybárikovej len dve hry, v druhom proti nej uhrala iba tri gemy Brazílčanka Teliana Pereirová.

Svitolinová vyradila Ivanovičovú

Serena bude v osemfinále čeliť 21-ročnej Ukrajinke Eline Svitolinovej (20.), nad ktorou vedie 3:0, vlani v auguste sa na tvrdom povrchu v americkom Cincinnati presadila 6:4, 6:3.

Svitolinová v sobotu zvíťazila dvakrát 6:4 nad Srbkou Anou Ivanovičovou. Uspela premiérovo v ôsmom vzájomnom súboji. Priamo na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska zdolala miestnu šampiónku zo sezóny 2008 a niekdajšiu líderku svetového rebríčka WTA v treťom vzájomnom dueli po sezónach 2014 (5:7, 2:6 v 2. kole) a 2015 (3.6, 2:6 vo štvrťfinále).

Dvadsaťjedenročná členka Top 20 Svitolinová má zázemie v trnavskej Empire Tennis Academy. Proti 28-ročnej terajšej šestnástke hodnotenia pomer „winnerov“ a nevynútených chýb 21:13. Ivanovičová skončila na hodnotách 27:29. Srbka vlani bola vo francúzskej metropole v semifinále, takže teraz renkingovo značne utrpí.

Súhrn výsledkov sobotňajších stretnutí 3. kola dvojhry žien:

Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-12) – Dominika Cibulková (SR-22) 6:4, 3:6, 6:1

Serena Williamsová (USA-1) – Kristina Mladenovicová (Fr.-26) 6:4, 7:6 (10)

Timea Bacsinszká (Švaj.-8) – Pauline Parmentierová (Fr.) 6:4, 6:2

Venus Williamsová (USA-9) – Alizé Cornetová (Fr.) 7:6 (5), 1:6, 6:0

Elina Svitolinová (Ukr.-18) – Ana Ivanovičová (Srb.-14) 6:4, 6:4

Madison Keysová (USA-15) – Mónica Puigová (Portor.) 7:6 (3), 6:3

Kiki Bertensová (Hol.) – Daria Kasatkinová (Rus.-29) 6:2, 3:6, 10:8

Julia Putincevová (Kaz.) – Karin Knappová (Tal.) 6:1, 6:1

Dvojice v osemfinálovom 4. kole dvojhry žien (zhora podľa „pavúka“):

Serena Williamsová (USA-1) – Elina Svitolinová (Ukr.-18)

Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-12) – Julia Putincevová (Kaz.)

Kiki Bertensová (Hol.) – Madison Keysová (USA-15)

Venus Williamsová (USA-9) – Timea Bacsinszká (Švaj.-8)

Irina-Camelia Begová (Rum.-25) – Shelby Rogersová (USA)

Svetlana Kuznecovová (Rus.-13) – Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-4)

Simona Halepová (Rum.-6) – Samantha Stosurová (Aus.-21)

Cvetana Pironkovová (Bul.) – Agnieszka Radwanská (Poľ.-2)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Agnieszka RadwanskáAlizé CornetováAna IvanovičováCarla Suárezová-NavarrováCvetana PironkovováDaria KasatkinováElina SvitolinováGarbine Muguruzová-BlancováIrina-Camelia BegováJulia PutincevováJustine HeninováKiki BertensováKristina MladenovicováMadison KeysováMónica PuigováSamantha StosurováSerena WilliamsováSimona HalepováSvetlana KuznecovováTimea BacsinszkáVenus Williamsová