Premožiteľku Schmiedlovej na Roland Garros vyzve Rogersová

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Najkrajšie momenty z ôsmeho dňa Roland Garros
Americká tenistka Shelby Rogersová počas osemfinálového zápasu Roland Garros, v ktorom zdolala Rumunku Irina-Cameliu Begovú 6:3, 6:4. Paríž, 29. máj 2016. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 29. mája (WebNoviny.sk) – Španielska tenistka Garbine Muguruzová-Blancová nasadená ako štvrtá sa stala prvou štvrťfinalistkou dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži.

Medzi najlepších osem vo francúzskej metropole sa prebojovala tretí raz v rade, ďalej ešte nebola. Teraz sa o to pokúsi proti americkej senzácii Shelby Rogersovej, ktorá v osemfinále prekonala Rumunku Irinu-Cameliu Begovú 6:3, 6:4.

Premožiteľka Karolíny Schmiedlovej z 1. kola Muguruzová-Blancová si v nedeľu vo 4. kole poradila s miestnou šampiónkou spred siedmich rokov Svetlanou Kuznecovovou z Ruska zhodou okolností tiež 6:3, 6:4. Kuznecovová si musí počkať na svoj jubilejný 50. zápasový úspech na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska.

Obrazom: Najkrajšie momenty z ôsmeho dňa Roland Garros

Dvadsaťdvaročná finalistka vlaňajšieho Wimbledonu Muguruzová-Blancová sa 30-ročnej niekdajšej dvojke svetového rebríčka WTA, aktuálne 15. v renkingu, revanšovala za vlaňajšiu tesnú prehru 3:6, 7:5, 5:7 z Madridu.

Venezuelská rodáčka so sídlom vo Švajčiarsku Muguruzová-Blancová s 23. ročnou 108. ženou hodnotenia Rogersovou ešte nehrala. „Považujem toto dnešné víťazstvo za veľmi cenné, lebo v predchádzajúcom zápase som s ňou prehrala. Svetlana je miestnou šampiónkou, vie, ako tu zahrať, má veľké skúsenosti a počína si veľmi odolne. Je skvelé, že sa mi podarilo dostať sa cez ňu do štvrťfinále,“ citoval Muguruzovú-Blancovú web Tenisovej asociácie žien (WTA).

Zverenkyňa Marca Lucera Rogersová ešte nebola nad 70. pozíciou v počítačovom poradí, posunie sa približne do Top 60. Postupne vyradila Češku Karolínu Plíšková, Rusku Jelenu Vesninovú a Petru Kvitovú z ČR, jej pozoruhodné ťaženie sa ešte neskončilo. Je renkingovo najnižšie postavenou štvrťfinalistkou RG od sezóny 2012, keď sa do predmetnej fázy prepracovala kazašská reprezentantka Jaroslava Švedovová, vtedy 142. v systéme. Rogersová v minulosti pri Seine najďalej bola v 2. kole (2013) a celkovo na veľkej štvorke v 3. kole na newyorských US Open 2015.

Súhrn výsledkov nedeľňajších stretnutí osemfinálového 4. kola dvojhry žien:

Cvetana Pironkovová (Bul.) – Agnieszka Radwanská (Poľ.-2) 2:6, 0:3 – dohrajú v pondelok, podávať bude Pironkovová

Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-4) – Svetlana Kuznecovová (Rus.-13) 6:3, 6:4

Simona Halepová (Rum.-6) – Samantha Stosurová (Aus.-21) 5:3 – dohrajú v pondelok, podávať bude Stosurová

Shelby Rogersová (USA) – Irina-Camelia Begová (Rum.-25) 6:3, 6:4

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Agnieszka RadwanskáCvetana PironkovováGarbine Muguruzová-BlancováIrina-Camelia BegováJaroslava ŠvedovováSamantha StosurováSimona HalepováSvetlana Kuznecovová