Kovalík si na Wimbledone nezahrá, neuspel v kvalifikácii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jozef Kovalík
Slovenský tenista Jozef Kovalík. Foto: archívne, facebook.com/kovajojo

LONDÝN 24. júna (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Jozef Kovalík nasadený ako devätnásty prehral za 158 minút 6:4, 6:7 (0), 1:6, 3:6 s moldavskou pätnástkou „pavúka“ Radum Albotom v piatkovom stretnutí finálového 3. kola kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone na tráve v Londýne (27. júna – 10. júla).

Kovalík, 128. vo svetovom rebríčku, teraz má proti 26-ročnému Albotovi (111.) bilanciu 2:3. Dvadsaťtriročný Bratislavčan mal navrch vo dvoch čerstvejších predvlaňajších challengerových dueloch, nenadviazal na to.

Zverenec Borisa Borgulu v rámci programu NTC Kovalík si v „main draw“ na veľkej štvorke zatiaľ zahral raz, v januári na melbournských Australian Open podľahol Argentínčanovi Marcovi Trungellitimu za 141 minút v troch setoch 4:6, 6:7 (1), 5:7.

Kvalifikácia sa koná v areáli Bank of England Sports Ground v Roehamptone, aby organizátori pošetrili podklad v samotnom All England Lawn Tennis and Croquet Clube. Zo Slovákov ju zvládol Lukáš Lacko, v hlavnej singlovej súťaži sa predstaví aj Martin Kližan.

Dvojhra mužov – kvalifikácia – 3. kolo (finále):

Radu Albot (Mold.-15) – Jozef Kovalík (SR-19) 4:6, 7:6 (0), 6:1, 6:3 za 158 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jozef KovalíkLukáš LackoMartin Kližan