Hantuchová neuhrala ani set, na Wimbledone skončila

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Najkrajšie momenty z druhého dňa Wimbledonu
Slovenská tenistka Daniela Hantuchová počas zápasu prvého kola na Wimbledone, v ktorom podľahla Američanke Christine McHaleovej 5:7, 2:6. Londýn, 28. jún 2016. Foto: SITA/AP

LONDÝN 28. júna (WebNoviny.sk) – Slovenská držiteľka voľnej karty Daniela Hantuchová prehrala za 87 minút 5:7, 2:6 s Američankou Christinou McHalovou v utorňajšom zápase 1. kola dvojhry žien na treťom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Wimbledone v Londýne. Tridsaťtriročná popradská rodáčka Hantuchová si odnáša 10 bodov do renkingu WTA a štartovné 30 000 libier brutto. McHalová bude v 2. kole v derby čeliť líderke svetového rebríčka a obhajkyni titulu Serene Williamsovej.

Hantuchová klesla z 1:0 a príjem na 1:3. Následne vyrovnala na 3:3 brejkom, ktorý napokon bol prvým zo šiestich v rade. McHalová za stavu 6:5 zvládla opravný pokus dopodávať sa k zisku otváracej časti. Slovenka v druhom sete síce dala z 0:2 na 2:2, ale odvtedy už nezískala ani gem (v šiestej aj ôsmej hre pritom nezužitkovala po jednom brejkbale). Mala pomer „winnerov“ a nevynútených chýb 25:37, striedmejšie hrajúca postupujúca 16:11. Na loptičky to bolo len 63:58 pre Američanku.

Obrazom: Najkrajšie momenty z druhého dňa Wimbledonu

„V dôležitých momentoch som hrala kŕčovito. Tešila som sa z voľnej karty, veľmi si to cením, že som ju dostala, ale ma to aj zväzovalo. Cítila som zodpovednosť. Navyše, Wimbledon je pre mňa najvýznamnejší turnaj. Utvorila som na seba zbytočný tlak. V tejto chvíli si nemyslím, že toto bol môj posledný Wimbledon. Pred pár mesiacmi som si myslela, že to tak bude, ale teraz dúfam, že nie. Stále hrám pre radosť a uvidím, čo to prinesie. Mám veľa ´B-plánov´. Ak by som zajtra skončila, budem vyťažená viac ako teraz. Určite nehrám preto, že by som nemala čo robiť. Nechcem sa s tým zaoberať, lebo ak by som sa s tým zaoberala, cítila by som, že je načase skončiť. Do konca roka mám ešte na turnaje tri voľné karty. Dostala som ich dokopy šesť za to, že som viac ako 15 rokov na okruhu WTA. Tri som už využila. Od roku 2008 platí, že svetová jednotka, grandslamová šampiónka, či víťazky Indian Wells a Miami majú neobmedzený počet kariet. Ja som však v Indian Wells vyhrala v roku 2007, takže mám nárok iba na šesť kariet. Tri zostávajúce využijem na jeseň v halovej sezóne tam, kde sa mi dobre hrá,“ predznamenala Hantuchová pre spravodajstvo Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Dvadsaťštyriročná McHalová (65.) zvýšila v štatistike zo vzájomných súbojov s Hantuchovou na 3:0. Nadviazala na antukové dvojsetové úspechy z Charlestonu 2001 a Marrákeša 2015.

Niekdajšia členka Top 5 Hantuchová, aktuálne 194. v hodnotení, hrala v hlavnej súťaži v britskej metropole 16. raz bez prerušenia. V „main draw“ debutovala v sezóne 2001, v roku 2000 neprešla kvalifikáciou. Miestnym maximom pre zverenkyňu Giovanniho de Lorenziho zostáva štvrťfinále z roku 2002, na veľkej štvorke celkovo je to semifinále melbournských Australian Open 2008. V All England Lawn Tennis and Croquet Clube sa Hantuchová ešte predstaví – tiež na základe wild card – vo štvorhre po boku Chorvátky Donny Vekičovej, v 1. kole vyzvú americko-nemecký pár Madison Brenglová, Tatjana Mariová.

Dvojhra žien – 1. kolo:

Christina McHalová (USA) – Daniela Hantuchová (SR) 7:5, 6:2 za 87 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniela Hantuchová