Cibulková dala Doiovej kanára, je v semifinále v Stanforde

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dominika Cibulková
Slovenská tenistka Dominika Cibulková počas osemfinálového zápasu na turnaji v Eastbourne, v ktorom zdolala Ukrajinku Katerynu Bondarenkovú 7:6 (3), 6:3. Eastbourne, 22. jún 2016. Foto: Steve Paston/PA via AP

STANFORD 23. júla (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do semifinále dvojhry na turnaji WTA Premier Bank of the West Classic na tvrdom povrchu v americkom Stanforde. Cibulková si v piatkovom štvrťfinále poradila s japonskou súperkou Misaki Doiovou za 80 minút 7:5, 6:0.

Semifinálovou súperkou Cibulkovej, nasadenej dvojky v Stanforde, bude Johanna Kontová z Veľkej Británie. Cibulková sa vďaka triumfu nad Doiovou vráti do najlepšej desiatky svetového rebríčka. Stane sa tak prvý raz od 19. januára 2015, predtým bola v Top Ten aj v značnej časti roka 2014.

„Dnes to bolo skutočne veľmi ťažké. Súperka hrala rýchlo od prvej loptičky. Akonáhle som však zistila, čo mám pre víťazstvo urobiť, začala som na kurte predvádzať správne údery a udržala som si to až do konca stretnutia,“ cituje portál wtatennis.com slová 27-ročnej Bratislavčanky.

Cibulková môže v Stanforde nadviazať na celkový triumf z roku 2013. Vtedy vo finále zdolala Poľku Agnieszku Radwanskú, vo štvrtok zdolala v osemfinálovom 2. kole jej sestru Urszulu. „Poznám tento kurt, loptičky a viem, čo musím urobiť, aby som v Stanforde prešla celým turnajom,“ dodala Slovenka.

Dvojhra – štvrťfinále:

Johanna Kontová (V. Brit.-3) – Čeng Saj-saj (Čína) 6:2, 4:6, 6:3

Dominika Cibulková (SR-2) – Misaki Doiová (Jap.-5) 7:5, 6:0 za 80 minút

Alison Riskeová (USA) – Coco Vandeweghová (USA-4) 6:3, 1:0 – skreč, Vandeweghová odstúpila

Venus Williamsová (USA-1) – Catherine Bellisová (USA) 6:4, 6:1

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe CoCo VandeweghováDominika CibulkováJohanna KontováVenus Williamsová