Bouchardová v Montreale stopla Cibulkovú, vyzve ju Kučová

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bouchardová v Montreale cez Cibulkovú
Dominika Cibulková podľahla domácej Eugenie Bouchardovej hladko za 74 minút 2:6, 0:6. Foto: SITA/AP

MONTREAL 28. júla (WebNoviny.sk) – Púť slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej súťažou dvojhry na turnaji WTA Premier 5 Coupe Rogers présentée par Banque Nationale v kanadskom Montreale sa skončila v druhom kole. V stredajšom stretnutí podľahla domácej Eugenie Bouchardovej hladko za 74 minút 2:6, 0:6.

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka nasadená na podujatí ako jedenásta narazila na mimoriadne disponovanú a motivovanú súperku, ktorá vo svojom rodisku odvrátila všetkých sedem brejkových hrozieb a od piatej hry úvodného setu nepustila ani jednu. Bouchardová v úvodnom kole prekonala Češku Luciu Šafářovú a na jej výkone nezanechali stopy ani následné žalúdočné problémy z utorkového súboja štvorhry.

Predviedla 22 víťazných úderov proti Cibulkovej štyrom, pomer nevynútených chýb bol tiež jasne v jej prospech 14:23. „Hrať v Montreale je pre mňa niečo špeciálne. Nebýva to často, preto mám o motiváciu postarané. Užívam si podporu tunajšieho publika. Cítila som sa v pohode a veľmi sústredene. Musím si takéto nastavenie udržať. Proti takej skvelej hráčke to ani inak nešlo. Nikdy neviete, čo sa môže stať. Koncentrácia bola preto potrebná až do poslednej loptičky,“ povedala podľa oficiálnej stránky ženského okruhu Bouchardová, ktorú v osemfinálovom treťom kole čaká ďalšia Slovenka Kristína Kučová. Úspešná kvalifikantka vyradila v 2. kole ôsmu nasadenú Carlu Suárezovú-Navarrovú zo Španielska.

Pôjde o odvetu ich jediného vzájomného súboja starého vyše dva roky. V québeckom stretnutí o svetovú skupinu Pohára federácie 2015 Bouchardová potrebovala na zdolanie Kučovej tri sety, vyhrala 7:6 (0), 2:6, 6:1. „Musím hrať svoj tenis bez ohľadu na to, kto stojí na druhej strane dvorca. Je to len o mne, mojej agresivite a radosti z hry,“ dodala 22-ročná Kanaďanka.

Dvojhra – 2. kolo:

Eugenie Bouchardová (Kan.) – Dominika Cibulková (SR-11) 6:2, 6:0 za 74 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dominika CibulkováEugenie BouchardováKristína Kučová