Kučová dosahuje životné výsledky, je už v semifinále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kristína Kučová
Slovenská tenistka Kristína Kučová v Montreale zdolala Britku Johannu Kontovú. Foto: SITA/AP

MONTREAL 30. júla (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Kristína Kučová sa na turnaji WTA Premier 5 Coupe Rogers présentée par Banque Nationale v kanadskom Montreale postarala v noci z piatka na sobotu o ďalšie prekvapenie. Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka zdolala v štvrťfinálovom súboji Britku Johannu Kontovú nasadenú ako pätnástu za 92 minút 6:4, 6:3. Súperke tým znemožnila premiérový prienik do top 10 svetového rebríčka.

Nemôžem tomu uveriť, som taká šťastná. Za mojím úspechom nie je žiadne tajomstvo, cítim sa tu dobre, od divákov dostávam veľké množstvo energie. Veľmi ma podporujú a hoci som už trochu unavená, pomáhajú mi zvládať to,“ povedala Kristína Kučová, citoval ju oficiálny web WTA.

Úspešná slovenská kvalifikantka v prvom sete využila až piaty setbal, v druhom už so súperkou nemala väčšie problémy. Počas celého zápasu prišla len raz o podanie, Kontovej sa to stalo trikrát. Kučová premenila tri z ôsmich brejkbalových možností, britská súperka mala bilanciu jeden z piatich. „Toto víťazstvo pre mňa znamená veľa. Patrí aj mojej rodine, predovšetkým rodičom a sestre, ktorá ma viedla k tenisu od útleho detstva. Mám okolo seba veľa ľudí a úspech patrí aj im. Chcela by som sa poďakovať aj za nich,“ uviedla Kučová na webe asapsports.com.

V sobotňajšom semifinálovom dueli čaká na Kučovú, ktorá v Montreale ťahá sériu šiestich víťazstiev, Američanka Madison Keysová nasadená ako desiata. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Rumunka Simona Halepová a Nemka Angelique Kerberová. Kristína Kučová má istotu 380 bodov do rebríčka a prémie 121 150 amerických dolárov. „Tento týždeň som poriadne prekvapila samú seba a tiež každého doma. Predtým som zažila niekoľko ťažkých týždňov. Pokúšala som sa kvalifikovať aj na Roland Garros či Wimbledon, ale nevyšlo to. Potom som prehrala niekoľko zápasov na turnajoch WTA v prvom kole. Z mentálneho hľadiska už nie som na kurte taká nervózna. Cítila som sa skvele, ako keby som sem patrila,“ dodala Kučová.

Kristína Kučová sa vďaka triumfu v pondelok 1. augusta stane 16. slovenskou tenistkou v histórii v Top 100 svetového rebríčka WTA vo dvojhre. Dosiaľ najvyššie bola na 103. pozícii v renkingu už k 3. augustu 2009. Podľa online prepočtu na portáli live-tennis.eu patrí Kučovej momentálne 78. priečka.

Dvojhra – štvrťfinále:

Kristína Kučová (SR) – Johanna Kontová (V. Brit.-15) 6:4, 6:3 za 92 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Angelique KerberováJohanna KontováKristína KučováMadison KeysováSimona Halepová