Kučová dosiahla kariérne maximum, dostala sa do Top 100

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kristína Kučová
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 31. júla (WebNoviny.sk) – Kristína Kučová sa v pondelok 1. augusta stane 16. slovenskou tenistkou v histórii v Top 100 svetového rebríčka WTA vo dvojhre.

Rozhodlo o tom jej víťazstvo nad domácou Eugenie Bouchardovou 3:6, 6:4, 6:3 v stretnutí osemfinálového 3. kola hlavnej singlovej súťaže na turnaji WTA Premier 5 Coupe Rogers présentée par Banque Nationale na tvrdom povrchu v kanadskom Montreale, kde prešla kvalifikáciou.

Medzitým si poradila vo štvrťfinále s Britkou Johannou Kontovou 6:4, 6:3 a zastavila ju až v semifinále Američanka Madison Keysovej /2:6, 1:6/. V online renkingu WTA ju to vynieslo až na 78. miesto, portál Ženskej tenisovej asociácie píše dokonca o 73. priečke. Pred turnajom v Montreale patrila K. Kučovej 121. pozícia vo svetovom počítačovom poradí. Oficiálnu podobu aktualizované rebríčky WTA nadobudnú v pondelok 1. augista.

Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka K. Kučová dosiaľ najvyššie bola na 103. pozícii v renkingu už k 3. augustu 2009. Oba základné údery obojručne hrajúca „Kika“ zlomila akúsi rodinnú kliatbu: jej sestra a zároveň v tomto období už aj trénerka Zuzana Kučová má maximum v podobe 101. pozície.

Doterajšie Slovenky v Top 100 svetového rebríčka WTA vo dvojhre:

Daniela Hantuchová – najvyššie 5. v renkingu

Karina Habšudová – 10.

Dominika Cibulková – 10.

Henrieta Nagyová – 21.

Radka Zrubáková – 22.

Jarmila Gajdošová – 25.

Karolína Schmiedlová – 26.

Janette Husárová – 31.

Magdaléna Rybáriková – 31.

Katarína Studeníková – 31.

Martina Suchá – 37.

Jana Čepelová – 50.

Ľudmila Cervanová – 58.

Ľubomíra Kurhajcová – 59.

Eva Fislová – 98.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniela HantuchováDominika CibulkováJana ČepelováJanette HusarováJarmila GajdošováKarolína SchmiedlováKristína KučováĽudmila CervanováMagdaléna RybárikováZuzana Kučová