Kerberová nezosadí Serenu z trónu, proti bola Plíšková

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Angelique Kerberová
Angelique Kerberová Foto: SITA/AP

CINCINNATI 21. augusta (WebNoviny.sk) – Česká tenistka Karolína Plíšková nasadená ako pätnásta zvíťazila nad nemeckou dvojkou predmetného podujatia i singlového renkingu Angelique Kerberovou za 63 minút jasne 6:3, 6:1 v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji WTA Premier 5 Western & Southern Open v americkom Cincinnati (dotácia 2,804 milióna USD, tvrdý povrch Deco Turf).

Znamená to, že Američanka Serena Williamsová bude aj v pondelok 22. augusta figurovať na vrchole svetového rebríčka. Ak by Kerberová získala v Cincinnati titul, posunula by sa pred ňu.

V prvom rade gratulujem ´Angie´ k tomu, ako si celý tento rok skvele počína. Myslím si, že si zaslúži stať sa jednotkou. Azda sa dočká už čoskoro,“ skonštatovala Kar. Plíšková, citoval ju blog Tenisovej asociácie žien.

Blahoželám Karolíne k úžasnému týždňu. Dnes zahrala tiež veľmi dobre. Ďakujem môjmu tímu, že ma sústavne podporuje a tlačí k tvrdej robote,“ vyhlásila na slávnostnom ceremoniáli Kerberová.

Dvadsaťosemročná ľavoruká hrdinka januárových melbournských grandslamových Australian Open Kerberová neuspela v druhom finále za osem dní. Na OH v Riu de Janeiro ju v dueli o singlové zlato prekonala Portoričanka Mónica Puigová.

Dvojhra – finále:

Karolína Plíšková (ČR-15) – Angelique Kerberová (Nem.-2) 6:3, 6:1 za 63 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Angelique KerberováKarolína PlíškováMónica PuigováSerena Williamsová