Kučová postúpila do 2. kola kvalifikácie dvojhry US Open

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kristína Kučová
Foto: SITA/AP

NEW YORK 24. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Kristína Kučová nasadená ako prvá zvíťazila nad Američankou Sachiou Vickeryovou za 111 minút 6:3, 5:7, 6:1 v stredajšom zápase 1. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (29. augusta – 11. septembra, dotácia 46 303 400 USD, tvrdý povrch Deco Turf II).

Dvadsaťjedenročnej 161. žene singlového renkingu WTA sa revanšovala za prehru 0:6, 7:5, 4:6, ktorú inkasovala vlani v apríli na antuke v Bogote. Oba základné údery obojručne hrajúca K. Kučová predviedla v prvom sete obrat z 0:3. V druhej časti síce vyrovnala z 3:5 na 5:5, ale potom prišla o servis a v dvanástej hre nezužitkovala štyri brejkbaly, dva v rade. V rozhodujúcom dejstve však mala jasnú prevahu.

Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka K. Kučová bude vo štvrtok v 2. kole kvalifikácie hrať s 27-ročnou Ruskou Alexandrou Panovovou (185., už však bola aj na 71. pozícii), proti ktorej má varovné skóre 0:4 od predvlaňajšej septembrovej prehry 1:6, 6:7 (4) na „harde“ v uzbeckom Taškente.

Staršou sestrou Zuzanou v ostatnom období trénersky podporovaná „Kika“ Kučová koncom júla ako kvalifikantka senzačne postúpila až do semifinále hlavnej súťaže dvojhry v Montreale (podľahla v ňom Američanke Madison Keysovej 2:6, 1:6), v hodnotení sa katapultovala na 77. post (patrí jej aj aktuálne), premiérovo sa ocitla v prominentnej stovke. Dovtedy najvyššie bola na 103. mieste. Minulý piatok sa pre zranenie pravého kolena vzdala v 1. kole kvalifikácie v New Havene proti Španielke Lare Arruabarrenovej-Vecinovej za stavu 5:7, 5:3, teraz ju však táto indispozícia nezastavila.

Dobyvateľka singla junioriek na US Open 2007 Kristína Kučová, úradujúca držiteľka ocenenia Prelom mesiaca WTA, pri uzávierke newyorských prihlášok ešte nebola dostatočne vysoko v hodnotení na to, aby sa vyhla kvalifikácii. Hneď pri svojom debute v hlavnej singlovej súťaži na veľkej štvorke sa dostala do 2. kola Wimbledonu 2009 (podľahla Amélie Mauresmovej, medzičasom fedcupovej kapitánke Francúzska a donedávna trénerke Brita Andyho Murrayho), odvtedy si zahrala už len na melbournských Australian Open 2010.

Zo Sloveniek už v utorok skončila v 1. kole kvalifikácie debutantka na Majors Rebecca Šramková, v stredu sa ešte predstaví Jana Čepelová, priamo v hlavnej súťaži Dominika Cibulková a Karolína Schmiedlová.

Dvojhra žien – kvalifikácia – 1. kolo:

Kristína Kučová (SR-1) – Sachia Vickeryová (USA) 6:3, 5:7, 6:1 za 111 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dominika CibulkováJana ČepelováKarolína SchmiedlováKristína KučováRebecca Šramková