Lacko mal sľubný náskok, ale po skreči na US Open končí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lukáš Lacko
Foto: SITA/Marko Erd

NEW YORK 29. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Lukáš Lacko nevyužil papierovú priazeň žrebu a nedostal sa do 2. kola dvojhry mužov na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (29. augusta – 11. septembra, dotácia 46 303 400 USD, tvrdý povrch Deco Turf II).

V pondelok v 1. kole za stavu 4:6, 6:4, 6:4, 3:6 po 176 minútach odstúpil z duelu s domácim držiteľom voľnej karty Ernestom Escobedom. Viedol pritom veľmi sľubne 4:6, 6:4, 6:4, 3:1. Odnáša si štartovné 43 313 USD pred zdanením a 10 bodov do hodnotenia. Američan bude v 2. kole hrať s Britom Kylom Edmundom, ktorý nečakane vyradil Francúza Richarda Gasqueta nasadeného ako trinásteho.

Obrazom: Najkrajšie momenty z prvého dňa US Open

„Do zápasu som vstupoval so žalúdočnými problémami a s bolesťou v nohe. Vo štvrtom sete, keď som viedol 3:1, prišli kŕče z dehydratácie. Snažil som sa s tým bojovať, ale iba sa to zhoršovalo. Som smutný, stačili tri gemy. Žiaľ, to sa stáva. Dúfam, že budem fit na Davis Cup. Ďakujem všetkým, čo ma prišli povzbudiť, atmosféra bola skvelá,“ uviedol Lukáš Lacko na svojej facebookovej prezentácii.

Dvadsaťosemročný piešťanský rodák Lacko (99.) v minulosti s 20-ročným Escobedom (201.) nehral. Američan koncom júla triumfoval na hardovom challengeri v Lexingtone a „wild card“ si vyslúžil prostredníctvom celkového prvenstva v internom bodovaní pod hlavičkou národnej asociácie USTA na troch vybraných letných podujatiach. Escobedo debutuje v hlavnej singlovej súťaži na Majors.

Bývalý 44. hráč počítačového poradia Lacko dosiaľ bol na veľkej štvorke trikrát v 3. kole, a to na Australian Open 2012 a Wimbledone 2012 aj 2016. V lokalite Flushing Meadows pre seba stále neodklial vstupný zápas v „main draw“: počnúc rokom 2010 má na konte už sedem nezdarov. V sezónach 2006 – 2009 neprešiel kvalifikáciou.

Zverenec Karola Kučeru a Filipa Havaja Lacko na medzinárodnej individuálnej úrovni v pondelok účinkoval premiérovo od 20. júla, keď v 2. kole vo Washingtone podľahol hostiteľovi Jackovi Sockovi. Pravda, medzičasom si hojne zahral za klub Philadelphia Freedoms v singli aj debli v rámci zámorskej profesionálnej Svetovej ligy miešaných nadnárodných tímov Mylan WTT.

Dvojhra mužov – 1. kolo:

Ernesto Escobedo (USA) – Lukáš Lacko (SR) 6:4, 4:6, 4:6, 6:3 – skreč, Lacko po 176 minútach odstúpil

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Lukáš Lacko