Cibulková potešila, dostala sa do druhého kola US Open

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Najkrajšie momenty z prvého dňa US Open
Slovenská tenistka Dominika Cibulková zahráva loptičku počas zápasu prvého kola US Open, v ktorom porazila Poľku Magdu Linettovú. New York, 29. augusta 2016. Foto: SITA/AP

NEW YORK 29. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenský tenis sa predsa len dočkal zástupcu v 2. kole dvojhry na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku.

Dominika Cibulková nasadená ako dvanásta splnila v pondelkovom súboji 1. kola rolu favoritky a zdolala Poľku Magdu Linettovú 6:2, 6:3. Zápas trval 91 minút a Cibulková premenila druhý mečbal, keď za stavu 5:3 pri svojom podaní predviedla čistú hru. Predtým pri prvom mečbalovom pokuse neuspela pri servise súperky.

Obrazom: Najkrajšie momenty z prvého dňa US Open

Cibulková ako jediná z poltucta slovenských tenistov uspela v 1. kole dvojhry v lokalite Flushing Meadows. Pred ňou svoje zápasy prehrali Martin Kližan, Lukáš Lacko, Jozef Kovalík, Kristína Kučová aj Karolína Schmiedlová.

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka Cibulková (13.) nemala až dosiaľ s 24-ročnou Linettovou (84.) vzájomnú minulosť. Poľka najvyššie bola na 64. mieste v hodnotení WTA, v singli ťahá sériu už siedmich prehier. Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková v 2. kole bude hrať s úspešnou zo súboja Danielle Collinsová (USA) – Jevgenija Rodinová (Rus.).

Cibulková figuruje v hlavnej súťaži dvojhry v New Yorku po deviaty raz, jej doterajším maximom je štvrťfinále z roku 2010. Vlani sa lúčila v 3. kole po trojsetovej prehre s Kanaďankou Eugenie Bouchardovou.

Dvojhra žien – 1. kolo:

Dominika Cibulková (SR-12) – Magda Linettová (Poľ.) 6:2, 6:3 za 91 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Danielle CollinsováDominika CibulkováJevgenija RodinováJozef KovalíkKarolína SchmiedlováKristína KučováLukáš LackoMartin Kližan