Natlačím ti 'gule' do úst, okríkol Tomic provokatéra

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bernard Tomic - Daniel Brands
Austrálsky tenista Bernard Tomic počas zápasu 2. kola na Australian Open, v ktorom porazil nemeckého kvalifikanta Daniela Brandsa v dramatickom zápase 6:7 (4), 7:5, 7:6 (3), 7:6 (8). Foto: SITA/AP

BRATISLAVA/NEW YORK 31. augusta (WebNoviny.sk) – Austrálsky tenista Bernard Tomic nezvládol duel 1. kola dvojhry na US Open proti Bosniakovi Damirovi Džumhurovi po hernej ani emocionálnej stránke. Nasadená sedemnástka Tomic prehral 4:6, 3:6, 6:4, 6:7 (0) a v zápase viackrát „vypenil“ voči jednému z divákov, ktorý na neho posmešne pokrikoval. Po zápase sa tenista za svoje správanie ospravedlnil.

„Natlačím ti svoje ´gule´ do úst“ alebo „Dám ti nejaké peniaze, aby si sa cítil lepšie,“ zneli Tomicove repliky do hľadiska na dvorci Old Grandstand, kde diváci vzhľadom na blízkosť tribún hráčom doslova dýchajú na chrbát. Empajrový rozhodca Cédric Mourier hráča napomenul po výmene strán s upozornením, že odvrávať divákom nie je najlepší spôsob, ako sa vyrovnať s kontroverznými situáciami. „Je lepšie to riešiť prostredníctvom mňa,“ povedal Mourier Tomicovi.

Obrazom: Najkrajšie momenty z druhého dňa US Open

„Povedal nejaké ´sračky´ na moju adresu,“ bránil sa Tomic pred rozhodcom. Po zápase, ktorý nečakane prehral v štyroch setoch, 23-ročný Austrálčan s nálepkou problémového hráča bol ústretový k médiám, ale nezašiel do podrobností. „Nechcel som ísť do konfrontácie, ale divák ma trochu vyprovokoval. Bolo to v chorváčtine či srbčine. Rozumel som tomu, lebo moja mama je Bosniačka. Ospravedlňujem sa za všetko, čo som mu povedal,“ uviedol Tomic.

Jeho manažér David Drysdale na webe abc.net.au upozornil, že Tomic bol počas celého prvého setu terčom pokrikov nespratníka, ktorý bol vulgárny. „Cielene si na neho zasadol a kričal na neho, že je slaboch a aby si šiel poplakať so svojou maličkou priateľkou. Nikto by sa s tým len tak nevyrovnal,“ povedal Drysdale

Divák – provokatér tiež hráčovi prízvukoval, že ak sa dostane do 3. kola a tam sa stretne s krajanom Kyrgiosom, nebude mať proti nemu šancu, dodal Drysdale. „Za mnou niekto niečo vykrikoval, ťažko som sa koncentroval na returny či celé výmeny,“ podotkol Tomic. Doplnil, že niečo podobné sa dialo aj počas súboja Srba Janka Tipsareviča a Američana Sama Quereyho. „Videl som časť z toho zápasu a tiež sa tam kričalo počas výmen, a to aj vtedy, keď sa rozhodovalo o dôležitých bodoch. Nie je dobré, keď ľudia nevedia udržať emócie na uzde, nie je to férové,“ dodal Tomic.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Bernard Tomic