Dominika Cibulková postúpila vo Wu-chane do štvrťfinále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dominika Cibulková
Slovenská tenistka Dominika Cibulková. Foto: SITA/AP

WU-CHAN 29. septembra (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako desiata zvíťazila nad českou päťkou podujatia Karolínou Plíškovou za 75 minút jasne dvakrát 6:2 vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 3. kola dvojhry na turnaji WTA Premier 5 Dongfeng Motor Wuhan Open v čínskom Wu-chane. Cibulkovú nezastavilo ani 11 es súperky. Využila 4 zo 6 brejkbalov a sama odstránila obe hrozby straty podania, ktorým čelila. Súboj dvoch grandslamových finalistiek preložili zo stredy pre dážď.

„Bol to môj prvý zápas na ´centri´ proti takto výborne podávajúcej hráčke. Bolo to náročné. Zachovala som si však koncentráciu, bola som mentálne pripravená a predvádzala som môj dobrý tenis. Som veľmi šťastná z postupu do štvrťfinále,“ povedala Cibulková podľa webu Tenisovej asociácie žien (WTA) a k halovým podmienkam dodala: „Minulý týždeň som hrala v Tokiu v podobných a z domu som tiež zvyknutá na zastrešenie. Sme profesionálky, musíme si poradiť s akoukoľvek situáciou.“

Ďalšou súperkou Cibulkovej bude Strýcová

Finalistka melbournských Australian Open 2014 Cibulková bude v rovnaký deň po prekonaní finalistky newyorských US Open 2016 Kar. Plíškovej vo štvrťfinále čeliť ďalšej výzve z ČR Barbore Strýcovej. S 30-ročnou univerzálkou, 21. v hodnotení dvojhry, ešte nikdy nehrala.

„Bude to znova ťažké a zároveň odlišné. Dva zápasy za jeden deň nie sú jednoduchou záležitosťou, chcem sa s tým však popasovať,“ skonštatovala Cibulková, ktorá sa v online nezáväznom prepočte posunula nazad do Top 10, ale tento týždeň to ešte môžu zmeniť Britka Johanna Kontová alebo Češka Petra Kvitová (čaká ich vzájomný duel vo štvrťfinále).

Slovenka v júni v jeden deň v Eastbourne najprv zvládla dohrávku proti Poľke Agnieszke Radwanskej, potom si poradila s Portoričankou Mónicou Puigovou, napokon v tomto dejisku získala titul.

Cibulková bojuje o koncoročný šampionát

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka Cibulková, 12. v dlhodobom singlovom renkingu pre nasadzovanie, má proti 24-ročnej Karolíne Plíškovej (6.) štatistiku už 3:0. Prekonala ju aj predvlani v semifinále na „harde“ v malajzijskom Kuala Lumpure (6:7 /3/, 6:3, 6:3) a v júni 2016 na tráve vo finále Eastbourne (7:5, 6:3).

Paradoxom je, že vo Wu-chane si jednoznačne najsuverénnejšie z doterajších troch vystúpení počínala práve v tom, v ktorom papierovo mala mať najviac problémov. V úvodných dvoch kolách išla s Francúzkou Alizé Cornetovou aj Nemkou Laurou Siegemundovou do troch setov. Budúca súperka Strýcová má za sebou dokonca tri „maratóny“ (Talianka Sara Erraniová, Japonka Misaki Doiová, Srbka Jelena Jankovičová).

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková bojuje na ázijskej šnúre aj o posilnenie svojich vyhliadok na štart na koncoročnom výberovom šampionáte WTA Finals 23. – 30. októbra v Singapure pre osem najlepších singlistiek sezóny. K 26. septembru figurovala na siedmej priečke v hodnotení Road iba o 18 bodov nad čiarou. Vo Wu-chane už má garanciu 190 bodov a prémie 54 230 USD brutto.

Dvojhra – 3. kolo (osemfinále):

Dominika Cibulková (SR-10) – Karolína Plíšková (ČR-5) 6:2, 6:2 za 75 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dominika CibulkováJohanna KontováKarolína PlíškováPetra KvitováSara Erraniová