Skvelá Dominika Cibulková získala ocenenie Návrat roka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dominika Cibulková
Slovenská tenistka Dominika Cibulková turnaj v Acapulcu pred dvoma rokmi vyhrala a takto sa po finále tešila. Acapulco, 1. marec 2014. Foto: SITA/AP

SINGAPUR 21. októbra (WebNoviny.sk) – Slovenka Dominika Cibulková sa stala laureátkou ocenenia Návrat roka 2016 podľa Tenisovej asociácie žien. Uspela v interaktívnom hlasovaní na webe WTA. Výsledky zverejnili v piatok na gala krátko po žrebe základných skupín dvojhry na koncosezónnom výberovom šampionáte WTA Finals v Singapure (23. – 30. októbra), na ktorý sa 27-ročná Bratislavčanka kvalifikovala.

Cibulkovej protikandidátkami v príslušnej kategórii boli Američanky Vania Kingová a Shelby Rogersová, Lotyška Anastasija Sevastovová a Ruska Jelena Vesninová. Okrem fanúšikovských hlasov rozhodli aj zástupcovia médií. Prvou laureátkou bola za sezónu 2004 Američanka Serena Williamsová, vlani sa ňou stala jej staršia sestra Venus. Zverenkyňa Mateja Liptáka Cibulková vstúpila do tejto sezóny po 4-mesačnej zdravotnej odmlke z roku 2015 na 38. pozícii, teraz figuruje o 30 priečok vyššie, teda na 8. mieste znamenajúcom osobný rekord.

WTA zverejnila iba pomocné hlasy od médií. Cibulková ich dostala 26, čo je mierne nadpolovičná väčšina. Nasledovali Sevastovová (12), Vesninová (11) a Kingová (1).

Hráčkou roka 2016 podľa WTA v singli je Nemka Angelique Kerberová, najlepší pár v debli tvoria Francúzky Caroline Garciová a Kristina Mladenovicová, Progres roka predviedla Britka Johanna Kontová a za Novicku roka zvolili Japonku Naomi Osakovú.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anastasija SevastovováAngelique KerberováCaroline GarciováDominika CibulkováJelena VesninováJohanna KontováKristina MladenovicováSerena Williamsová