Kuznecovová uspela v Moskve, uchmatla miesto na WTA Finals

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Svetlana Kuznecovová
Ruská tenistka Svetlana Kuznecovová vyhrala turnaj v Moskve. Foto: SITA/AP

MOSKVA 22. októbra (WebNoviny.sk) – Ruská tenistka Svetlana Kuznecovová zobrala Britke Johanne Kontovej poslednú ôsmu miestenku na štart vo dvojhre na koncosezónnom výberovom šampionáte BNP Paribas WTA Finals presented by SC Global v Singapure (23. – 30. októbra, celková dotácia 7 miliónov USD aj so štvorhrou, tvrdý povrch v hale Singapore Indoor Stadium v komplexe Sports Hub).

Podarilo sa jej to prostredníctvom vydarenej obhajoby titulu na Kremeľskom pohári v rodnej Moskve.

Niekdajšia dvojka singlového svetového rebríčka Kuznecovová v sobotu vo finále prekonala austrálsku reprezentantku Dariu Gavrilovovú hladko 6:2, 6:1 a v poslednej možnej chvíli sa dostala pred Kontovú v bodovaní Road.

Tridsaťjedenročná hrdinka US Open 2004 a Roland Garros 2009 Kuznecovová si zahrá medzi elitou už šiesty raz, ale premiérovo po siedmich rokoch. V základnej Bielej skupine budú jej súperkami Poľka Agnieszka Radwanská, Češka Karolína Plíšková a Španielka Garbine Muguruzová-Blancová. V Červenej skupine sú so Slovenkou Dominikou Cibulkovou Nemka Angelique Kerberová, Rumunka Simona Halepová a Američanka Madison Keysová.

Dvojhra – finále:

Svetlana Kuznecovová (Rus.-1) – Daria Gavrilovová (Aus.) 6:2, 6:1 za 72 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Agnieszka RadwanskáAngelique KerberováDaria GavrilovováGarbine Muguruzová-BlancováKarolína PlíškováMadison KeysováSimona HalepováSvetlana Kuznecovová