Lucky loser Gombos získal titul na challengeri v Breste

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tenis davis cup gombos
Tenista Norbert Gombos podáva na Američana Johna Isnera počas play-off Davisovho pohára. Spojené štáty, 12. septembra 2014. Foto: SITA/AP

BREST 23. októbra (WebNoviny.sk) – Slovenský lucky loser z kvalifikácie Norbert Gombos zvíťazil za 81 minút 7:5, 6:2 nad Belgičanom Yannikom Reuterom v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour vo francúzskom Breste. V prvom sete predviedol Gombos obrat z 3:5. Napokon v rámci tejto šnúry nazbieral šesť gemov v rade na 7:5, 2:0. Keď v druhom dejstve odskočil z 2:1 na 5:1, navodil tým rozhodnutie.

„Začiatok finále bol ťažký, lebo súper hral veľmi kvalitný tenis, dostával ma pod tlak a aj som stratil podanie. Dôležité bolo, že som ďalej bojoval, dokázal som ho brejknúť nazad a vyrovnať na 5:5. Odvtedy som dominoval, bol som agresívnejší, lepšie som podával a najmä returnoval,“ glosoval Gombos pre agentúru SITA. „Mal som šťastie, že som sa ako ´LL´ dostal do turnaja. Dôležité bolo vyhrať prvé dva zápasy – upokojilo ma to a dokázal som zdolať veľmi kvalitných súperov. Teším sa, že som napokon dokázal získať titul,“ skonštatoval Gombos.

Dvadsaťšesťročný galantský rodák Gombos, 222. v počítačovom poradí, nadviazal proti 25-ročnému Reuterovi (244.) na triumf 4:6, 6:4, 6:1, ktorý dosiahol pred piatimi rokmi v novembri „na harde“ na turnaji ITF Futures v tureckej Antalyi. Získal svoju tretiu challengerovú trofej v singli. Predchádzajúce dve si vybojoval vlani na „harde“ v Cherbourgu a na antuke v Prahe.

Zverenec Ladislava Simona v rámci programu NTC Gombos si odnáša prémiu 15 300 eur pred zdanením a 125 bodov do svetového rebríčka. V nezáväznom online prepočte sa rekonvalescent po aprílovej operácii kolena Gombos posunul v okamihu premenenia mečbalu na 159. post (v minulosti bol aj na 103. mieste). Budúci týždeň sa na základe tzv. špeciálnej výnimky predstaví na challengeri v Budapešti, v 1. kole ho vyzve domáci držiteľ voľnej karty Péter Nagy.

Dvojhra – finále:

Norbert Gombos (SR) – Yannik Reuter (Belg.) 7:5, 6:2 za 81 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Norbert GombosPeter Nagy