Lukáš Lacko si zahrá finále kvalifikácie Australian Open

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lukáš Lacko
Pre Lukáša Lacka bolo konečnou zastávkou na Australian Open už úvodné kolo kvalifikácie. Foto: SITA/AP

MELBOURNE 12. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Lukáš Lacko si zahrá vo finálovom 3. kole kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open na tvrdom povrchu v Melbourne.

Lacko premenil hneď prvý mečbal

Lacko nasadený ako desiaty potreboval tri sety na zdolanie Argentínčana Máxima Gonzáleza, za 111 minút zvíťazil 4:6, 6:2, 6:2. Slovák (122. v rebríčku ATP) využil 5 z 13 príležitostí na brejk, o svoje podanie prišiel dvakrát.

V závere zápasu na dvorci dominoval, premenil hneď prvý mečbal pri servise Gonzáleza (149.). Dvadsaťdeväťročný piešťanský rodák Lacko zvýšil v bilancii zo vzájomných duelov s 33-ročným Gonzálezom na 2:0, predvlani v 1. kole hlavnej súťaže práve na Australian Opeen triumfoval 4:6, 6:2, 7:5, 6:7 (4), 6:1.

Trio Slovákov neuspelo už v úvodnom kole

Účastník 3. kola hlavnej singlovej súťaže na južnej pologuli v sezóne 2012 Lacko, bude vo finálovom 3. kole kvalifikácie súperom Američana Denisa Kudlu nasadeného ako osemnásteho, ktorý v 2. kole prešiel cez Dariana Kinga z Barbadosu. S 24-ročným kyjevským rodákom reprezentujúcim USA (130.) má nepriaznivú vzájomnú bilanciu 1:2, naposledy ho v marci 2015 zdolal v 1. kole kvalifikácie turnaja ATP World Tour Masters 1000 v Miami 6:7 (2), 6:4, 7:5.

Slovensko malo pôvodne štyroch zástupcov v eliminačných bojoch mužskej dvojhry v Melbourne. Trio Jozef Kovalík, Norbert Gombos, Andrej Martin neprešlo cez 1. kolo. Priamo v hlavnej súťaži dvojhry mužov si zo Slovákov na základe svojho renkingového postavenia pri uzávierke prihlášok zahrá Martin Kližan. Súpera na 1. kolo spozná v piatok.

Dvojhra mužov – kvalifikácia – 2. kolo:

Lukáš Lacko (SR-10) – Máximo González (Arg.) 4:6, 6:2 6:2 za 111 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej MartinJozef KovalíkLukáš LackoMartin KližanNorbert Gombos