Šramkovú čaká v Austrálii premiéra, súperka je prijateľná

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Šramkovú čaká v Austrálii premiéra, súperka je prijateľná
Šramková v 2. kole kvalifikácie utiekla Američanke Jamie Loebovej. Foto: facebook.com/rebeccasramkovaofficial

MELBOURNE 15. januára (WebNoviny.sk) – Francúzska veteránka Virginie Razzanová je jedinou tenistkou, ktorá na grandslamovom turnaji prekonala Američanku Serenu Williamsovú v 1. kole (Roland Garros 2012), teraz ju doň na melbournských Australian Open nepustila z finále kvalifikácie Slovenka Rebecca Šramková: nad 33-ročnou bývalou šestnástkou hodnotenia triumfovala 6:3, 7:5.

„Bolo to náročné stretnutie. Veľmi fúkalo a hralo sa mi ťažko. Som však rada, že som to napokon na konci s pokojom zvládla,“ uviedla pre agentúru SITA 20-ročná Šramková, ktorá má pred sebou premiéru v „main draw“ na veľkej štvorke.

Zverenkyňa svojho otca Jozefa Šramková, aktuálne 120. vo svetovom rebríčku, bude v pondelok o 1.00 h SEČ čeliť Číňanke Tuan Jing-jing, 87. v singlovom renkingu WTA k 16. januáru. „Myslím si, že je to dosť prijateľná súperka. Som dobre rozohraná a na duel sa teším,“ skonštatovala členka TK Jednotka.

Šramková v 2. kole kvalifikácie utiekla Američanke Jamie Loebovej z manka 4:6, 2:4. Na príjme v desiatom geme sa za stavu 4:5 vyhla vyradeniu. Už má istotu 50 bodov do hodnotenia vrátanie zvládnutia kvalifikácie a prémie 50 000 AUD brutto.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Rebecca Šramková