Šramková neuspela vo svojom debute na Australian Open

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Australian Open - 1. deň
Slovenská tenistka Rebecca Šramková počas zápasu 1. kola Australian Open, v ktorom podľahla Číňanke Tuan Jing-jing 3:6, 4:6. Melbourne, 16. január 2017. Foto: SITA/AP

MELBOURNE 16. januára (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Rebecca Šramková si v pondelok vyskúšala atmosféru hlavnej súťaže dvojhry na veľkej štvorke, zaplatila nováčikovskú daň.

„Bolo toho na mňa v premiére dosť: plné tribúny, nová skúsenosť, prvý grandslamový zápas. Po kvalifikácii som si myslela, že už mám tieto adaptačné záležitosti za sebou, že som si zvykla a prekonala to. Aj tak však bolo všetko nové a také silné, že som sa cez to nepreniesla,“ uznala Šramková po prehre 3:6, 4:6 s Číňankou Tuan Jing-jing.

Úspešná kvalifikantka Šramková hneď v úvode prvého setu odovzdala súperke dve svoje podania a napriek jednému rebrejku sa zo stavu 1:4 už nedostala späť do hry. V zostávajúcom priebehu si už obe hráčky držali servis a Čínanka pri svojom podaní premenila prvý setbal na 6:3.

Aj v druhom sete začala slovenská hráčka stratou podania, ale z 0:2 ešte dorovnala na 2:2. Ďalší odovzdaný servis na 2:3 však už nevykompenzovala rebrejkom. A hoci za stavu 4:5 mala pri podaní súperky tri brejkbaly, tá napokon premenila prvý mečbal.

Obrazom: Australian Open – 1. deň

„Nevyšiel mi úvod oboch setov, stále som doháňala vedenie súperky, robila som chyby. S celým výjazdom do Austrálie som však spokojná. Pokročila som a beriem to pozitívne. Dúfam, že sa budem ďalej zlepšovať,“ optimisticky vyhlásila 20-ročná členka TK Jednotka Šramková, ktorá figuruje na 120. pozícii v singlovom renkingu WTA, má osobný rekord v podobe 118. miesta a aktuálne figuruje na 115. priečke v nezáväznom online prepočte. Ako štvorka SR sa pýta do nominácie na februárový fedcupový duel s Taliankami vo Forli.

Zverenkyňa svojho otca Jozefa Šramková v 2. kole kvalifikácie utiekla Američanke Jamie Loebovej z manka 4:6, 2:4. Na príjme v desiatom geme sa za stavu 4:5 vyhla vyradeniu. V sobotňajšom finále zdolala 33-ročnú francúzsku bývalú 16. ženu počítačového poradia Virginie Razzanovú, ktorá ako jediná má skalp Američanky Sereny Williamsovej z 1. kola na Majors (Roland Garros 2012). Odnáša si 50 bodov do hodnotenia vrátanie zvládnutia kvalifikácie a prémiu 50 000 AUD brutto.

Dvojhra žien – 1. kolo:

Rebecca Šramková (SR) – Tuan Jing-Jing (Čína) 3:6, 4:6 za 64 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Rebecca Šramková