Dominika Cibulková rozpútala útok na nové kariérne maximum

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dominika Cibulková
Slovenská tenistka Dominika Cibulková počas semifinálového zápasu na WTA Finals proti Ruske Svetlane Kuznecovovej. Singapur, 29. október 2016. Foto: SITA/AP

MELBOURNE 17. januára (WebNoviny.sk) – Všetko zlé je na niečo dobré – slovenská tenistka Dominika Cibulková sa o tom renkingovo presviedča na melbournských grandslamových Australian Open.

Vlani sa na tomto turnaji lúčila v 1. kole, už v utorok si teda postupom do 2. kola aktuálnej edície (7:5, 6:2 proti Češke Denise Allertovej) začala lepšiť bodové konto a rozpútala útok na nové kariérne maximum. Momentálne figuruje v nezáväznom online prepočte na 4. pozícii – o jednu nad doterajším oficiálnym maximom.

Obrazom: Australian Open – 2. deň

Samozrejme, do 30. januára, keď Tenisová asociácia žien (WTA) najbližšie vydá poradie singlistiek, sa vzhľadom na obrovské bodové porcie z južnej pologule môže situácia výrazne zmeniť. Už teraz je však isté, že pred 27-ročnú Bratislavčanku Cibulkovú sa aj v prípade jej štvrtkového nezdaru proti Taiwančanke Chsieh Su-wej môže dostať v metropole Viktórie maximálne päť konkurentiek. Aj to len čisto teoreticky, lebo v záverečnom štádiu podujatia by sa navzájom „vybíjali“.

Zverenkyňa Mateja Liptáka matematicky má do konca budúceho týždňa na dosah druhú priečku. Cibulková je k 16. januáru šiesta v hodnotení. Národný rekord v podobe Top 5 drží spoločne s Danielou Hantuchovou.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Chsieh Su-wejDominika Cibulková