Kontinen a Peers ovládli na Australian Open štvorhru mužov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kontinen a Peers

MELBOURNE 28. januára (WebNoviny.sk) – Fínsky tenista Henri Kontinen a Austrálčan John Peers nasadení ako štvrtí zvíťazili za 74 minút dvakrát 7:5 nad americkými trojkami podujatia Bobom a Mikom Bryanovcami v sobotňajšom finále štvorhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (16. – 29. januára, celková dotácia 50 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion).

Úradujúci debloví majstri sveta ATP z novembrového koncoročného šampionátu v Londýne Kontinen a Peers zvýšili v bilancii proti slávnym kalifornským dvojičkám na 3:0.

Dvadsaťšesťročný rodák z Helsínk Kontinen aj 28-ročný Melbournčan Peers sa radujú z premiérovej trofeje na Majors vo štvorhre mužov. Fín má na konte Wimbledon 2016 v mixe s Britkou Heather Watsonovou, Austrálčan bol vo finále debla mužov na Wimbledone aj US Open 2015 po boku Brita Jamieho Murrayho.

Tridsaťosemroční Bryanovci zostávajú na 16 spoločných primátoch na vrcholných turnajoch. Na medzinárodných otvorených majstrovstvách Austrálie sa presadili v sezónach 2006, 2007, 2009, 2010, 2011 a 2013. V predchádzajúcich troch edíciách sa zhodne lúčili v osemfinálovom 3. kole.

Štvorhra mužov – finále:

Henri Kontinen, John Peers (Fín./Aus.-4) – Bob Bryan, Mike Bryan (USA-3) 7:5, 7:5 za 74 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Bob BryanHenri KontinenMike Bryan