Džumhur sa v Dubaji postaral o senzáciu, vyradil Wawrinku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Stan Wawrinka
Švajčiarsky tenista Stan Wawrinka. Foto: SITA/AP

DUBAJ 28. februára (WebNoviny.sk) – Švajčiarsky obhajca trofeje Stan Wawrinka nasadený ako druhý nečakane prehral za 73 minút 6:7 (4), 3:6 s Damirom Džumhurom z Bosny a Hercegoviny v utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour 500 Dubai Duty Free Tennis Championships v Dubaji v SAE.

Favorit premrhal v úvodnom sete náskok 4:1. Pre trojnásobného grandslamového šampióna Wawrinku to bol premiérový duel od 26. januára, keď v derby v semifinále vrcholných melbournských Australian Open podľahol Rogerovi Federerovi.

„Nebol som dnes dostatočne kvalitný. Začal som dobre, ale celkovo mi chýbalo trochu viac tlaku a aktívnejší prístup,“ uznal Wawrinka, citoval ho web Asociácie tenisových profesionálov (ATP). „V prvých troch gemoch si súper počínal mimoriadne, všetko triafal a ja som si sotva siahol na loptičku. Dúfal som však, že jeho ´level´ opadne, aj sa to stalo. Bojoval som, pretrvával som a našiel som určité cestičky. Čím dlhšie boli výmeny, tým väčšiu som mal šancu,“ rekapituloval Džumhur.

Dvadsaťštyriročný Džumhur figuruje na 77. priečke v singlovom renkingu. Prekonanie 31-ročného tretieho muža hodnotenia je jeho najväčším úspechom v kariére. V osemfinálovom 2. kole vyzve Španiela Marcela Granollersa-Pujola.

Dvojhra – 1. kolo:

Damir Džumhur (Bosna a Herc.) – Stan Wawrinka (Švaj.-2) 7:6 (4), 6:3 za 73 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Stan WawrinkaStanislas Wawrinka